RAZGOVOR I NAJAVA: Seminar folklora Hrvata u BiH - Kupres, kolovoz 2023

21.06.23 12:19

Kultura

Podijeli

Nakon trogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom COVID 19, UHAKUD u BiH s ponosom najavljuje svoj, sada već tradicionalni, Seminar folklora Hrvata u BiH. Na ovogodišnjem, devetom po redu, seminaru obrađivat će se pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata Hercegovine. Stručni voditelj seminara, kao i dosadašnjih godina, bit će prof. Miroslav Šilić.

seminarfolklora_696x523.webp

Lokacija održavanja ovogodišnjeg seminara je Kupres – Ski Kraljica, mjesto koje osim izvanrednih uvjeta za edukaciju i učenje nudi i odličan ambijent za odmor, druženje i zabavu.

Seminar će se održati u vremenskom periodu od 17. do 20. kolovoza 2023. godine.

Kao i prethodnih godina, polaznici će uz ples moći odabrati i druge radionice učenja tradicijskih pjesama i tradicijskih glazbala. Prvenstveno, od vokalnih oblika, ovdje želimo istaknuti učenje gange. Osim toga polaznicima će biti ponuđene radionice: tambura i tradicijska glazbala (diple, lijerica, dvojnice, gusle, šargija, gajde, dude, samica, dangubica i dr.)

Plesna predavanja seminara odvijaju se pod vodstvom istraživača i prezentatora s terena, a ostale oblike teoretskih i praktičnih predavanja vode ugledni profesori, etnomuzikolozi, etnokoreolozi, etnolozi koji svoja znanja i vještine vezane za tradicijsku materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu na poseban način prenose polaznicima seminara.

Sve zainteresirane ljubitelje tradicijske baštine koji žele naučiti nešto više, proširiti i obnoviti svoje znanje, ali i dobro se zabaviti pozivamo da se prijave na 9. Seminar folklora Hrvata u BiH.

Sve dodatne informacije, kao i obrazac za prijavu, mogu se dobiti putem e-mail-a: seminar.folklorabih@gmail.com ; Facebook stranice: LINK te Internet stranice: UHAKUD .


Nakon što je 17. lipnja 2023. u Mostaru održana veličanstvena Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH i povodom nadolazećeg događaja - Seminar folklora Hrvata u BiH - Kupres, kolovoz 2023u studiju Kupreškog radija ugostili smo g. Vedrana Vidovića - predsjednika Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH:

Poslušajte: Vedran_Vidović_seminar_folkora_H.mp3

 

Slika bannera nedostaje