Razgovor s načelnikom Milanom Raštegorac - Komom o Strljanici 2019.

 

U subotu 6. lipnja počinje tradicionalna manifestacija „Dan kosidbe na Kupresu“.

Tijekom dvodnevnoga programa, bit će održano prvenstvo županijskih lovačkih udruga, malonogometni turnir, Etno festival, Županijska stočarska izložba, sportska natjecanja u drevnim igrama, Međunarodna galopska utrka te uvijek zanimljivo viteško natjecanje kosaca.


Tradicijska kupreška manifestacija “DANI KOSIDBE NA KUPRESU” odavna su etablirani kao značajan i nadaleko prepoznatljiv društveni i kulturni događaj, koji i danas plijeni pozornost tisuća posjetitelja, prije svega jer baštini višestoljetni kontinuitet održavanja, ali i zbog masovnosti, atraktivnosti i raznovrsnosti sadržaja, te kao takav daje i svojevrstan pečat početku ljetne turističke sezone u Kupresu i širem okruženju. Posebna kulturološka vrijednost sačuvala se u manifestaciji natjecanja kosaca u košnji trave ručno izrađenom kosom, kao jedinstvenom izrazu nematerijalne kulturne baštine na ovim prostorima, ali i u drugim tradicijskim umjetnostima, zanatima i športskim vještinama, vezanim za etnografiju kupreškoga kraja. 


Općina Kupres poziva građane kao i prijatelje Kupresa na tradicijsku manifestaciju "Dan kosidbe na Kupresu" - Strljanica 2019.


Detaljnije informacije poslašajte u razgovoru s načelnikom Milanom Raštegorac - Komom o Strljanici 2019., s kojim je razgovarao Josip Ivić - Rašo.

Rzagovor možete poslušati ovdje
komo_slika.jpgante_smoljo_zuro_slika.jpgstrljanica_2019.jpgstrljanica_komo2.jpg


 

Slika bannera nedostaje