Razgovor s Perom Nikić, marketing stručnjakom vinarije "Povratak" iz Žepča, s kojim je razgovarao Josip Ivić

 

Povratak u Žepče, povratak plodnoj zemlji i svim zaboravljenim vrijednostima znači jedan novi početak. Početak oživljavanja žepačkog kraja, Bosne, pojedinaca i obitelji. Početak rada, rasta i razvoja, boljitka, vjere i nade u bolje sutra.

Zasadili smo vinograde. Zapravo je divan paradoks koji povezuje čovjeka i trs. Idealni uvjeti kao da ne potiču njihov rast i razvoj, dok borba i trud u teškim uvjetima i čovjeka i trs izazivaju da budu bolji, jači, kvalitetniji…

Da naša priča o povratku nije samo priča, dokaz su i prva vina koja su izašla iz naših vinograda. Naravno, uspjeh nikada nije stvar slučaja. Sorte koje smo zasadili odabrane su uz pomoć najvećih europskih stručnjaka koji su vjerno pratili svaki dio procesa od sadnje do punjenja boca vinom.

Ideja Povratka

Realizacija ideje Povratka i ciljeva koje smo postavili nisu samo trenutni uspjesi. To su temelji na kojima gradimo budućnost i omogućavamo ostanak, opstanak i dostojanstven život nama, našoj djeci i svim budućim naraštajima u Žepču i BiH.

Podizanje životnog standarda jedan je od ključnih ciljeva Povratka prema kojem idemo vodeći se najvišim etičkim i moralnim vrijednostima koje će našu zemlju ponovo učiniti poželjnim mjestom za život i rad.

Uspjeh je najveća nagrada onome tko predano i temeljito radi, stvara i gradi put do svoga cilja. Čovjek koji živi i uživa plodove svoga rada najveće je bogatstvo jedne zemlje. Podrška zajednice (zadruge), pripadnost Povratku i djelovanje u skladu s vrijednostima, svakom pojedincu i obitelji osiguravaju dovoljno sredstava za život i mogućnost napretka u daljnjem radu i razvoju.

Povratka ne bi bilo bez vrijednih pojedinaca udruženih u zadrugu Vitis, koji su svojim radom i znanjem zemlji udahnuli novi život.

Pinot Grigio, Müller-Thurgau, Traminac, Ancellotta, Merlot, Cabernet Franc, Palava, Uni Blanc, Marselan, Garganega, Malvasia Istria, Lambrusco Salamino sorte su koje čine seriju od 5 vina, simbolički nazvanih »ZEMLJA«.

To su prva, 100% žepačka vina izašla iz najsuvremenije vinarije.


povratak_vino.jpg

Ona su naše slavlje i dokaz da je povratak moguć i smislen.

Socijalna strana projekta vinarije Povratak važnija nam je od same dobiti koja će se ostvariti prodajom vina.

U narednih 10 godina planiramo u ovaj projekt uključiti 600-700 kućanstava koja bi zajednički djelovala kroz zadrugu Vitis u kojoj se već sada nalazi nekolicina članova s podignutim vlastitim vinogradima.

Položaj vinograda, svojstva tla i klimatski uvjeti koji prevladavaju na našem teritoriju ohrabrujući su faktori uspjeha na putu stvaranja naše vinske regije.

Podizanje kvalitete života jedan je od ciljeva vinarije Povratak prema kojem idemo vodeći se najvišim etičkim i moralnim vrijednostima koje će našu zemlju ponovo učiniti poželjnim mjestom za život i rad.

pero_nikic.jpg


O svemu više poslušajte u razgovoru s marketing stručnjakom vinarije "Povratak" Perom Nikić, s kojim je razgovarao Josip Ivić Rašo

razgovor

 

Slika bannera nedostaje