Sastanak predsjednika Vlade s predstavnicima "Hercegbosanskih šuma"

 

20.04.21 10:01 Vijesti

Jučer je u zgradi Vlade HBŽ održan radni sastanak predsjednika Vlade HBŽ, Ivana Vukadina i ministra financija HBŽ, Draška Dalića s članovima Uprave i predsjednikom Nadzornog odbora ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres.

Mario Mašić, generalni direktor, Ilija Musić, izvršni direktor za poslove financija, Ivan Petrović, izvršni direktor za poslove šumarstva i Zvonimir Kutleša, predsjednik Nadzornog odbora ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres upoznali su predsjednika Vlade i ministra financija HBŽ o trenutnom stanju u ŠGD-u Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, budućem razvoju i djelovanju poduzeća.

Predsjednik Vukadin i ministar Dalić upoznati su kronološki s događanjima u poduzeću, od razdoblja preuzimanja dužnosti gore navedenih osoba do današnjeg dana, sa stanjem kakvoga su zatekli u poduzeću odnosno s lošom financijskom situacijom i lošim ugovornim obvezama koje se zakonski moralo ispoštovati. Kako su istaknuli predstavnici ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres odmah po preuzimanju dužnosti krenulo se s misijom stabilizacije financijske situacije u poduzeću. Rezultat toga je da je današnja financijska situacija vidljivo bolja, stabilnija i zadovoljavajuća u odnosu na nekoliko prijašnjih godina poslovanja. Iskazana je financijska dobit u prethodnoj kalendarskoj godini u iznosu od 2.113.000,00 KM. 

Predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin i ministar financija HBŽ, Draško Dalić pozdravili su i pohvalili rezultate Uprave ŠGD-a Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres, ističući kako je za kvalitetno i legalno poslovanje neophodna suradnja poduzeća s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u županiji, prije svega kroz obavezno godišnje podnošenje izvješća o svome radu Skupštini Hercegbosanske županije. Naglašena je uloga poduzeća kao nositelja razvoja Hercegbosanske županije s ciljem uspostavljanja partnerskog odnosa sa svim interesnim skupinama s kojima ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres posluje.

Na sastanku je dogovorena i raspodjela dobiti od prethodne kalendarske godine (2.113.000,00 KM) na način da će 50 % od tog iznosa ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres iskoristiti za saniranje lošeg financijskog poslovanja iz prijašnjih kalendarskih godina kada je poduzeće poslovalo s minusom. Ostalih 50 % sredstava dobiti biti će iskorišteno na način da će se 600.000,00 KM izravno uplatiti u proračun Hercegbosanske županije, 470.000,00 KM će ići kroz donacije, od čega će 130.000,00 KM odmah biti uplaćeno zdravstvenim institucijama na području županije (Domovi zdravlja, Županijska bolnica, Zavod za javno zdravstvo HBŽ) kao pomoć u razdoblju pandemije COVID-a ,a ostalih 340.000,00 KM biti će namijenjeno saniranju posljedica potresom pogođenih prostora u Republici Hrvatskoj, udrugama, nevladinom sektoru, športskim kolektivima, kulturnim događanjima i vjerskim institucijama.


ŠGDb.jpg

 

Slika bannera nedostaje