Sedamnaesti festival zabavne glazbe "Pop Fest Kupres 2016" vecčeras u 19:00 sati

 

12.11.16 08:17 Obavijesti

S puno entuzijazma ,ali i organizacijskoga iskustva „Hrvatski dom“ Kupres organizira evo već sedamnaesto festivalsko izdanje. Zanimljiv je tako i podatak da je festival utemeljen prije nego što se ijedan ovogodišnji natjecatelj rodio. A na finalnoj koncertnoj večeri u subotu predstavit će se 21 izvođač iz: Neuma, Kiseljaka, Rame, Šibenika, Busovače, Ljubuškog, Bugojna, Glamoča, Uskoplja, Tomislavgrada, Banjaluke, Kaštel Sućurca, Viteza, Novog Travnika i Kupresa, priopćili su organizatorifestivala. 

Jedinstvena je to prilika za sve njih, da već sada, osjete izazove nastupa pod reflektorima pozornice, pred brojnom publikom i uz medijsku pozornost, što im svakako može biti i putokaz u traženju vlastitoga mjesta na budućoj domaćoj i široj glazbenoj sceni.

Festival iz godine u godinu postaje sve značajniji i glasniji i nadmašuje samoga sebe, kako po stalnom porastu interesa kandidata, publike i šire regionalne zastupljenosti tako i po velikom porastu medijske popraćenosti i broju medijskih pokrovitelja.

Kako bi festival učinili zanimljivijim organizator je program podijelio na natjecateljski i revijalni. U natjecateljskom programu sudjeluju mladi, neafirmirani ali ambiciozni i kreativni izvođači, dok u revijalnom dijelu ove godine nastupaju zvijezde iz nekih ranijih izdanja Pop Festa, Marko Bošnjak i Magdalena Bogić, koji su već pobrali brojne uspjehe na ozbiljnim glazbenim TV projektima i festivalima te tako skrenuli na sebe veliki publicitet i popularnost, čemu je svakako pridonio i ovaj kupreški festival.

Osim navedenog, valja istaći da festival, već godinama, ima izražen kulturno-edukativni utjecaj na mlade, ali i turistički značaj, za Kupres i HBŽ, izvan glavne turističke sezone.

Festival dodjeljuje pet nagrada: Prvu, drugu i treću nagrada stručnog žirija za najbolju vokalnu izvedbu, Prvu nagradu publike, i Nagradu žirija za najbolji scenski nastup, priopćeno je s Pop Festa. 


 

Slika bannera nedostaje