Servisno učenje u umjetnosti u OŠ fra Miroslava Džaje

20.03.23 08:19

Vijesti

Podijeli

Osnovna škola fra Miroslava Džaje sudjelovala je u projektu „Servisno učenje u umjetnosti/učenje angažiranjem u zajednici“ u organizaciji Genesis Project-a iz Banja Luke. Tim od pet nastavnika i 35 učenika je osmislio i realizirao projekt uz pomoć ostalih djelatnika i učenika škole. Učenici su se upoznali sa očuvanjem prirodne i kulturne baštine Kupresa kroz naglasak na likovni izričaj. Praktično su djelovali i uz pomoć lokalne zajednice rješavali uočene potrebe. Ovaj projekt je podržala Općina Kupres, odnosno općinski načelnik gosp. Zdravko Mioč koji je financijski potpomogao njegovo ostvarenje. Glavni hodnik škole je dobio novi izgled, obnovljeno je stubište, postavljene fotografije s kupreškim motivima, oslikani zidovi...

projket_škola_2.jpg

U petak, 17.3.2023.godine tim djelatnika OŠ fra Miroslava Džaje i načelnik Općine Kupres sudjelovali su na završnoj konferenciji projekta „Servisno učenje u umjetnosti/učenje angažiranjem u zajednici“ koji se održao u Hotelu Vidović u Banja Luci. Na konferenciji je sudjelovalo sedam osnovnih škola iz Hercegbosanske županije. Sve škole su predstavile rezultate svojih projekata.

projket_škola_4.jpg

Zahvala svim djelatnicima koji su sudjelovali u projektu, posebno Ivani Ćubela, Miri Jonjić, Ivanki Čolić, Ivani Barišić i Ružici Pašalić, učenicima, načelniku Zdravku Mioču. Također i ravnateljici Genesis Project-a Dijani Pejić kao i djelatnicima, a posebno Goranu Radiću. (OŠ fra M.Džaje, uprava) 

projekt_škola_3.jpg


kupres kupreskiradio škola projekt

 

Slika bannera nedostajeSlika bannera nedostaje