Šestodnevno hodočašće na biciklima "U svjetlosti za život vozimo"

 

20.06.14 14:20 Obavijesti

Šestodnevno hodočašće na biciklima pod nazivom "U svjetlosti za život vozimo", krenut će u ponedjeljak, 23. lipnja, a povezat će pet mjesta u BiH i to Mostar, Kupres, Jajce, Žepče, Sarajevo .

Organizator ove manifestacije Danijel Paradžik ističe kako je hodočašće, dugo 590 kilometara, posvećeno svoj nerođenoj djeci koja su neželjena i koja se planiraju pobaciti, odnosno svoj djecu koja su stradala činom pobačaja.

- Cilj je hodočašćem je povezati 5 gradova u 5 otajstava Bijele Krunice, krunice posvećene nevinoj dječici. Nakana nam je dati odgovor na bijelu kugu, to jest na mentalitet svijeta koji u djeci vidi teret i živi samo razarajućim egoizmom. Želja nam je da obratimo medicinsko osoblje, zakonodavce, političarare i sve koji promiču, odobravaju, nagovaraju i vrše pobačaj – čedomorstvo. Također, želimo otkrivanje istine o kontracepciji, i umjetnoj oplodnji te svim sličnim zlima, koji uništavaju najmanje, utjeha roditeljima koji su izgubili djecu u spontanim pobačajima – kazao je Paradžik, inače član Biciklističkog kluba Mostar.

Dodao je kako se na hodočašće prijavilo više sudionika iz cijele Hercegovine ali i iz Bosne.

Organizator naglašava kako je moguće voziti određene rute, ali i cijelu dionicu puta. Polazak je planiran 23. lipnja ispred Crkve Svetoga Petra i Pavla, i to nakon mise za nerođene. Sutradan se polazi ispred Crkve Svete Obitelji u Kupresu prema Jajcu, a 25. lipnja vozi se ruta Jajce – Žepče, polazak ispred Crkve u Podmilačju. Sljedeća ruta zakazana je za 26. lipnja, a kreće ispred Crkve Svetog Ante Padovanskog u Žepču i vozi se prema Sarajevu, odakle je 27. lipnja ispred Katedrale Srca Isusova najavljen povratak za Mostar. Dana 28. lipnja – zadnjeg dana hodočašća, kreće se iz Mostara u Međugorje, gdje je misa za nerođene najavljena u 13 sati.

 

Slika bannera nedostaje