"Srcem za Davida"- Veliki humanitarni koncert

 

31.07.13 17:23 Obavijesti

Veliki Humanitarni koncert

''Srcem za Davida''

 

Poštovani,

 

obraćamo Vam se ispred Udruge  bosanskih  studenata  osnovane 2008. godine u Zagrebu. Udruga okuplja sve studente  porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a žive i studiraju u Zagrebu s ciljem očuvanja i promicanja kulturnih i društvenih vrijednosti bosanskih Hrvata. Jedan od ciljeva Udruge svakako je i organiziranje društveno korisnih manifestacija u svrhu pomaganja naših članova i prijatelja.

 

Idejom nekolicine članova i osnivača Udruge iz Uskoplja odlučili smo pokrenuti humanitarnu akciju pod nazivom ''Srcem za Davida'' u kojoj imamo za cilj prikupiti sredstva za liječenje teško bolesnog Davida Glavaša. U sklopu akcije održat će se veliki humanitarni koncert 14. kolovoza 2013. godine s početkom u 20h na igralištu Rudarevo pokraj srednje škole ''Uskoplje''. Na koncertu će nastupiti Party band i Josip Jopo Kustura a glavna zvijezda večeri je naš poznati humanitarac Mate Bulić. 

 

Naime David ima 17 godina i ide u drugi razred srednje škole tehničara za telekomunikacije. Rođen je s deformacijom lijeve ruke i desnog stopala što, unatoč već tri operacije na ruci i dvije na nozi, dovodi do iskrivljenja kralježnice odnosno, teške, sada već i po život opasne, skolioze. Odrastanjem skolioza svakog dana uzima sve više maha tako da stišće pluća i uzrokuje otežano disanje. Raznim pretragama utvrđeno se David mora podvrgnuti još jednoj zahtjevnoj operaciji. Jedan od vodećih europskih stručnjaka dr. Gregor Ostrowski u SRH Klinikum Karlsbad u Njemačkoj trebao bi operirati Davida. Zbog složenih operativnih zahvata operacija se odvija u dva dijela. Nakon prvog dijela 29. kolovoza 2013. David će biti 15 dana u komi nakon čega tek slijedi drugi dio operacije i dugotrajna rehabilitacija. Operacija će stajati oko 30 000 eura.

 

S obzirom na mala primanja Davidovi roditelji do sada su se snalazili na razne načine ali ovog puta definitivno nisu u mogućnosti svom sinu platiti potrebnu operaciju. Zato ovim putem, kao organizatori akcije, molimo sve one  koji žele i mogu pomoći da svoje donacije uplate na broj računa Davida Glavaša 3382802502774823 kod UniCredit banke IBAN: BA393382802826699339, Swift: UNCRBA22

 

Unatoč svojim poteškoćama David uspješno izvršava svoje školske obaveze, omiljen je u društvu svojih prijatelja i voli nogomet. Pomozimo skupa našem Davidu da poput svojih vršnjaka nastavi disati punim plućima.

 

Ulaznice za humanitarni koncert možete kupiti u pretprodaji u caffe baru Chalrie i caffe baru Classic po cijeni od 10 KM te na blagajni na samom ulazu na koncert.

 

 

Davidu je zaista potrebna Vaša pomoć!

                                                                            Veliko Hvala!

                                                 Udruga Bosanskih Studenata

 

Slika bannera nedostaje