Stjepan Bošković ponovno načelnik Stoca, HDZ većina u općinskom odboru

 

20.02.17 11:33 Politika

Za Boškovića je glasovalo 4.276 građana (59,55 posto), a za njegova protukandidata Matu Komšića iz Socijaldemokratske fronte BiH 2.904 (40,45 posto).

“Zadovoljan sam odazivom. Imali smo najdemokratskije izbore u BiH. Dobio sam više glasova nego 2012. godine, a govorilo se kako za mene glasuju mrtvi, da dobivam nedemokratske glasove. Svi promatrači danas su potvrdili da su izbori održani na demokratski način i da će Stolac u idućem mandatu imati legitimno izabranu vlast”, komentirao je za Našu TV Stjepan Bošković.

HDZ BiH dobio je najviše glasova na izborima za općinsko vijeće. Prema preliminarnim rezultatima, u novom vijeću imat će osam zastupnika. Inicijativa za Stolac (Stranka demokratske akcije, SDP BiH i Savez za bolju budućnost) osvojila je sedam mandata, a po jedan mandat pripali su listi HSP BiH – HDZ 1990 i nezavisnom kandidatu Vidoju Maslaću.

Iako je Inicijativa za Stolac najavila potpuni bojkot izbora te nije imala kandidata za načelnika, ipak je pozivala birače da glasuju za općinsko vijeće te je osvojila sedam mandata.

“Njihov je glavni cilj bio prekinuti ove izbore. Mislim da se nisu snašli”, komentirao je Bošković poteze Inicijative za Stolac. “S obzirom da su sve sigurnosne agencije bile na terenu i da je SIP izravno nadgledao izborni proces, nije im preostalo ništa drugo nego da pozovu svoje birače na izbore. Izišli su, što mi je drago. Drago mi je i da je se pokazalo da to nije onakva snaga kakvu su oni najavljivali u predizbornoj kampanji.”

Salmir Kaplan, predsjednik SDA Stolac, koji je zajedno s nekoliko drugih članova Inicijative za Stolac nasilno prekinuo izborni proces 2. listopada prošle godine, prethodno je skinut s liste te je protiv njega podignuta optužnica.


Naša TV


 

Slika bannera nedostaje