Subota, 11. travnja 2020. Dan žalosti u Livnu, u nedjelju sahrana nastradalim djevojkama i mladićima

 

Gradonačelnik Livna Luka Čelan proglasio je subotu 11. travnja 2020. godine Danom žalosti u Livnu zbog četiri izgubljena života u teškoj prometnoj nezgodi. Četvero mladih Livnjaka, troje iz Strupnića i jedno iz Čelebića, stradali su u prometnoj nezgodi u četvrtak 9. travnja na putnom pravcu Livno-Bosansko Grahovo u mjestu Kovačić. Dan žalosti se obilježava spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade Gradske uprave Livna, Trgu kralja Tomislava te na svim javnim poduzećima i ustanovama. Medijske kuće na području Livna dužne su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti. Gradonačelnik Livna sa suradnicima izražava duboku sućut i suosjećanje obiteljima tragično preminulih mladih ljudi u prometnoj nezgodi.


Sahrana četvero mladih Livnjaka, poginulih u četvrtak oko ponoći u prometnoj nesreći u livanjskom selu Kovačić, zakazana je za nedjelju, i to u Strupniću za njih troje: za Jozu Matkovića u 13 sati, a za Slavicu i Vladu Vujeva u 14 sati, dok će Ivana Rimac biti sahranjena u Čelebiću u 15 sati.

U međuvremenu, po nalogu županijskog tužiteljstva obavit će se obdukcija nastradalih.

Zbog pandemije koronavirusa planirano je da se sahrane obave u krugu najbližih.

Ova prometna nesreća jedna je od najtežih koju Livnjaci pamte, a dodatnu težinu joj daje što se dogodila uz uskršnje blagdane, ali i u vrijeme pandemije i zabrane masovnih okupljanja, zbog čega mnogi, koji bi se istinski željeli oprostiti se od mladih Livnjaka na mjesnim grobljima, to neće biti u prilici, piše Avaz.


slavka1.pngslavka2.jpgslavka3.jpgslavka4.jpgslavka5.jpg


 

Slika bannera nedostaje