Sutra Dan oslobođenja Kupresa-Položeni vijenci na spomen obilježjima!

 

Sutra Dan oslobođenja Kupresa-Položeni vijenci na spomen obilježjima!

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice oslobođenja Kupresa, jutros su načelnik općine Kupres Zdravko Mioč i predstavnici udruga branitelja s područja naše općine položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju Suho Polje, spomen obilježju Vukovarcima, spomen obilježju Kupreško polje i spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije.

Molitvu je predvodio župnik župe Suho Polje, fra Niko Petonjić.

Nakon toga, nazočni su se uputili na još nekoliko spomen obilježja onima koji su svoje živote, za obranu domovine, položili upravo u Kupresu.

U 11 sati, na masovnoj grobnici Ogledala, služena je sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje iz Drugog svjetskog rata. Misu je predvodio kupreški župnik don Tomislav Mlakić.

Svakako ćemo spomenuti kako su načelnik općine Kupres i predstavnici udruga branitelja jučer, na dan Svih svetih, posjetili kupreška groblja i upalili svijeće na posljednjim počivalištima umrlih i poginulih branitelja.

Obilježavanje Dana oslobođenja općine Kupres nastavlja se sutra, a sveto misno slavlje je u Crkvi Svete obitelji u 11 sati.

Andrea Ćosić/Kupreški radio 

Slika bannera nedostaje