Svečano obilježen Dan grada Livno

 

28.09.21 14:30 Vijesti

Dan grada Livno i 1129. obljetnica prvog spominjanja Livna i livanjskog kraja u pisanom dokumentu Povelje kneza Mutimira od 28. rujna 892. godine danas su svečano obilježeni.

Proslava je započela tradicionalnom Budnicom u 7 sati zvucima Gradske limene glazbe HKUD-a Dinara. Potom je u crkvi svih Svetih u Livnu služena sveta misa za sve stanovnike grada i sve poginule branitelje koju je uz koncelebraciju drugih svećenika predvodio župnik, fra Vinko Sičaja.

Nakon svete mise u dvorani Narodnog sveučilišta održana je Svečana sjednica Gradskoga vijeća Livna. Uz predstavnike grada Livno sjednici su nazočili: zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Zapadno-hercegovačke županije, Mladen Begić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, gradonačelnici Osijeka i Kaštela, konzul Republike Hrvatske u Livnu, Tomislav Vrdoljak, predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa, Gordana Nakić, ministar unutarnjih poslova, Mario Lovrić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Božo Perić, ministar financija u Vladi HBŽ, Draško Dalić, načelnici općina Kupres i Posušje, kao i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Livna, predstavnici katoličke crkve i drugih vjerskih zajednica.

Nazočne je pozdravio i svim stanovnicima Livna 1129. rođendan čestitao gradonačelnik, Darko Čondrić koji je u svom obraćanju govorio o ulaganjima u brojne infrastrukturne projekte i planovima u budućnosti koje namjerava realizirati. „Na dan našega grada želim zahvaliti svima koji su svojim zalaganjem i radom doprinijeli stvaranju i razvijanju Livna, koji svojim trudom i nesebičnim radom pomažu u opstojnosti i napretku našeg livanjskog kraja“, kazao je gradonačelnik Čondrić.

Na današnjoj Svečanoj sjednici Odlukom Gradskoga vijeća za počasnog građanina Livna, proglašen je Rodolfo Barrio Saavedra ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Livno, zbog davanja nemjerljivog doprinosa u obrani Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Nakon Svečane sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u Livnu.


20210928_120335.jpg

IMG_20210928_WA0012.jpg

IMG_20210928_WA0013.jpg

 

Slika bannera nedostaje