TOMISLAVGRAD: Treći put ove godine proglašeno stanje prirodne nepogode

 

tomislavgradopcina.jpg

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin na prijedlog općinskog Stožera civilne zaštite, koji su telefonski odradili sjednicu, donio je u subotu Odluku o ponovnom proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Tomislavgrad.

Odluka je donesena zbog olujnog vjetra koji je zahvatio cijelo područje tomislavgradske općine tijekom noći, s petka na subotu, nanijevši ogromnu materijalnu štetu stanovnicima te općine.

Snažni vjetar je na cijelom prostoru općine Tomiskavgrad, posebno u naseljima u jugoistočnom dijelu Duvanjskog polja, Borčani i Omolje, poskidao nekoliko krovova s obiteljskih kuća, rušio je crijepove s krovišta, trgao ograde, lomio i obarao drveća te dimnjake i električne stupove, a oštećen je i veliki broj automobila.

Kako je za Fenu kazao pomoćnik načelnika općine za Civilnu zaštitu Jozo Jakić , od jutros su svi članovi stožera na terenu te upozoravaju vozače i pješake na opreznost pri nastaloj sitaciju, tim više što vjetar i dalje nosi crijepove s krovova, a na prometnicama su srušena drveća.

Po njegovim riječima, na desetke je bilo intervencija vatrogasaca koji su oslobađali prometnice od srušenih stabala.

Također su, kako ističe Jakić, sve mjerodavne službe komunalnog poduzeća, PTT-a i Elektroprivrede HZHB od jutros na terenu.

Iz Stožera civilne zaštite napominju da vlasnici svojih oštećenih objekata, snime i fotografiraju iste, a koje će kasnije uz prijavu poslužiti za konstatiranje i nadoknadu šteta.

Naime, od početka ove godine ovo je treća proglašena elementarna nepogoda na prostoru općine Tomislavgrad s tim da su se prethodne dvije odnosile na obilni snijeg uz jaki vjetar te poplave koje su pričinile velike probleme u svakodnevnim aktivnostima građana./Fena/HMS/

 

Slika bannera nedostaje