Trodnevna duhovna priprava za svetkovinu Presvetog Trojstva u Novom Travniku 16.lipnja, 2019. godine

 

TRODNEVNA DUHOVNA PRIPRAVA ZA SVETKOVINU PRESVETOG TROJSTVA

16.LIPNJA 2019.

Župa Presvetog Trojstva u Novom Travniku 16. lipnja o.g.slavi svog naslovnika te je tom prigodom priredila bogat duhovni program.

U četvrtak 13.6. 2019. godine u 17,30 na blagdan sv. Antuna započet će duhovna priprava s krunicom i litanijama sv. Antunu. Svetu misu će predvoditi mons. Anto Meštrović, kanonik vrhbosanske Nadbiskupije. Na taj dan u župnu zajednicu doći će moći sv. Antuna Padovanskog iz župe sv. Ante-Rastičevo kod Kupresa, a koje su prošle godine donešene iz Asiza. Nakon svete mise vjernici će imati prigodu obaviti štovanje relikvija sv. Antuna koje će biti kroz cijelo trodnevlje u crkvi i vjernici će imati mogućnost dolaziti svaki dan od 17,00 sati obavljati pobožnosti i zavjete sv. Antunu.

U petak 14. lipnja krunica i litanije u 17,30 te sveto misno slavlje u 18,00 sati koje će predvodit će mr.don Ivica Mršo, profesor na KBF-u u Sarajevu, a nakon svete mise zajednica Cenacolo iz Medjugorja održat će tribinu o ovisnostima današnjice: alkohol, droga, moderne tehnologije kao što su mobiteli, internet, pornografija, kocka i klađenje koje su u zadnje vrijeme na vrhu piramide svih ovisnosti. Svoja iskrena i autentična svjedočanstva dat će roditelji i bivši ovisnici zajednice Cenacolo naglašavajući kako je moguć put iz tame u svjetlo. Svjedočanstva daju pravu informaciju o tome što sve ovisnost čini pojedincu, obitelji, a i cijelom društvu.

U subotu 15.lipnja krunica i litanije u 17,30 te sveta misa u 18,00, a nakon mise klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu predvodit će vlč. Žarko Ošap, dekan i župnik Pohođenja BDM u Banja Luci kao i svečanu svetu misu u nedjelju u 11,00. Misu u 9,00 sati predvodit će mr.don Miodrag Brkan, a u 18,00 sati župnik don Anto Ledić koji poziva svoje župljane kao i sve vjernike Lašvanske doline da iskoriste ovo milosno vrijeme dolazeći na trodnevnice kao i na svetkovinu Presvetog Trojstva.


trojstvo.jpg

 

Slika bannera nedostaje