U devetom Radio festivalu Radija Žepče sudjeluje i Kupreški radio

 

01.03.17 14:38 Vijesti


Radio festival Radija Žepče ove godine bilježi devetu godinu postojanja.

Kao i prethodnih godina, Festival okuplja  brojne zainteresirane učenike osnovnih škola koji kroz radio emisije i druženje s vršnjacima sudjeluju u ovoj raspjevanoj manifestaciji.
Na RFRŽ sudjeluju učenici od prvog do devetog razreda. Osnovni cilj Festivala je poticanje stvaralaštva kod djece, razvoj međuopćinske i međuškolske suradnje, podizanje razine glazbene kulture kao i razvijanje natjecateljskog duha kod djece.


U realizaciji 9. RFRŽ ove godine sudjeluje 17 općina iz Bosne i Hercegovine, a među njima i Kupres.

Ove godine dodatno je proširena i mreža partnerskih radio stanica, tako da će uz dosadašnje partnere sudjelovati i naš Kupreški radio.

9. RFRŽ realizira se iz dva dijela. Prvi dio Festivala su polufinalne emisije, njih 17 tijekom kojih će se predstavljati natjecatelji iz svih općina. Polufinalne emisije će se emitirati svake subote od 10,00 sati i utorka od 12,30, u programu svih partnerskih radio stanica, za vrijeme kojih će se birati po jedan natjecatelj iz svake općine koji će ići direktno u finale.


O pobjedniku svake polufinalne emisije odlučuje Stručni žiri radijskih postaja uz glasove publike, koja će moći glasovati za vrijeme emisije u periodu predviđenom za glasovanje.


Kroz 17 emisija nastupit će više od 170 učenika osnovnoškolskog uzrasta, a od kojih ćemo dobiti 17 finalista.

Finale 9. RFRŽ održati će se 28. travnja 2017. godine, sa početkom od 18,00 sati u Domu kulture Žepče.


Dvije emisije su već iza nas, a sljedeća na rasporedu je u subotu 4. ožujka od 10 sati.

 

Slika bannera nedostaje