U Federaciji BiH ukinut i policijski sat, naredba stupa na snagu već od danas

 


U Federaciji BiH ukinut i policijski sat, naredba stupa na snagu već od danas.

Federalni stožer civilne zaštite donio je na današnjoj sjednici naredbu o ukidanju policijskog sata u FBiH, potvrđeno je za Klix.ba. Kako saznajemo, ova odluka stupa na snagu već danas.

Podsjetimo, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara jučer je uputio Federalnom stožeru civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana (policijski sat) na području Federacije BiH.

Policijski sat u Federacija BiH uveden je 21. ožujka 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa.

Građanima bez dozvole je bilo zabranjeno kretanje od 20:00 do 5:00 sati.

Djeci i starijima omogućeno kretanje po tri dana u tjednu

Podsjetimo, Federalni stožer civilne zaštite danas je donio naredbu prema kojoj se mlađima od 18 i starijima od 65 godina ipak omogućava kretanje u određenom periodu.

Kako je odlučeno, prihvaćen je prijedlog da se tri dana u tjednu (ponedjeljak, srijeda i petak) od 9 do 13 sati vani mogu kretati osobe starije od 65 godina.

Utorkom, četvrtkom i subotom, odluka je Federalnog stožera, dozvoljeno je kretanje za mlađe od 18 godina i to od 14 pa sve do 20 sati.


Federalni stožer civilne zaštite na današnjoj sjednici je donio i odluku o ukidanju obavezne karantene u trajanju od 14 dana.

Karantene su organizirani u svakoj lokalnoj zajednici i u njih su smještane osobe koje su dolazile u BiH. Obaveza je bila da te osobe u organiziranoj karanteni borave 14 dana. Ipak, zbog takve mjere bilo je mnogo negodovanja, a najviše zbog uvjeta u samim karantenama.

Nova naredba podrazumijeva da će osobe koje ulaze u BiH sada automatski ići u kućnu izolaciju, a policija će biti nadležna da redovno obilazi takve osobe.

Također i osobe koje se trenutno nalaze u organiziranim karantenama bit će pušteni kući gdje će u skladu s propisima boraviti u izolaciji koliko je propisano.


policijski_sat.jpg

 

Slika bannera nedostaje