U HB županiji više nema korone

 


U HBŽ-u od jučer nema niti jedan službeno registriran aktivni slučaj zaraze koronavirusom, potvrdila je za RTG ravnateljica županijskoga Zavoda za javno zdravstvo, dr. Dijana Mamić.


„To je prvi put nakon godinu dana da nemamo zaraženih, tako da smo ponovo slobodna Županija kada je riječ o pandemiji koronavirusa. Istina, u našim zdravstvenim ustanovama svakodnevno se, zbog sumnje na zarazu, odradi oko 20-ak testiranja, ali svi rezultati su već danima negativni“, kazala je dr. Mamić, dodavši da i na COVID odjelu županijske bolnice u Livnu više nema hospitaliziranih pacijenata. Javlja Tomislavcity.


Inače, od početka pandemije do današnjega dana na području HBŽ, zbog sumnje na zarazu, testirano je više od 11.000 osoba, među kojima je oko 6.000 bilo pozitivnih na koronavirus. U istome razdoblju od posljedica zaraze preminule su 134 osobe.


“Ipak ne treba isključiti mjere opreza, budući da je ovih dana povećan protok ljudi na ovom našem području, što uvijek predstavlja i potencijalnu opasnost za pojavu novih žarišta.


Kada je riječ o cijepljenju, do sada je na području HBŽ-a protiv COVID-a 19 cijepljeno oko 8.000 osoba. A svi oni koji se žele cijepiti, mogu to učiniti u našim zdravstvenim ustanovama bez prethodne najave. Cjepiva za sada ima dovoljno, a trenutno raspolažemo s Pfizer, AstraZeneca i kineskim Sinopharm cjepivom”, kazala nam je dr. Mamić.


diana_mamic_nema_korome.jpg


 

Slika bannera nedostaje