U HBŽ trenutno 472 oboljelih od korone

 

U HBŽ i danas veliki priliv pozitivnih na koronavirus, doznajemo iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo, kao i to da je od 97 testiranih virus potvrđen kod 60 osoba. Najviše novozaraženih i dalje je u Livnu, 38, potom slijedi Tomislavgrad sa 17 i Drvar sa 5 novih pozitivnih slučajeva.

Baza podataka se ažurira iz sata u sat, broj ukupno oboljelih od covida po isteku od 14 dana se brišu, no, unatoč tomu, znatno je veći priliv novozaraženih tako da HBŽ petak, 30. listopada, završava sa 472 aktivnih slučajeva. U odnosu na broj stanovnika to je prilično velik broj, ističu u Zavodu kao i to da spomenuti podaci govore da se epidemiološka situacija pogoršava iz dana u dan. Piše Večernji.ba.

Najteža situacija je u Livnu u kojemu je trenutno 329 korona pozitivnih, u Tomislavgradu ih je 107, u Drvaru 26, te Kupresu i Glamoču po 5 slučajeva. Bosansko Grahovo je i dalje jedina općina u HBŽ u kojoj službeno nema niti jednog covid oboljelog.

Povodom blagdana koji nam slijede, Svih Svetih i Dušnog dana, iz Zavoda za javno zdravstvo HBŽ pozivaju građane na savjesno ponašanje i pridržavanje naredbi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

S ciljem smanjivanja rizika od COVID-19, kao i zaštite osobnog zdravlja, za vrijeme okupljanja, služenja svetih misa i posjeta grobljima, nužno je pridržavati se osobne zaštite, držanja razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja.

Također se navodi kako je novi val ove bolesti izazvao velike probleme u zdravstvenom sustavu na području HBŽ.

Naime, broj zaraženih kojima je potrebna liječnička pomoć sve je veći, a sve je manje dostupnog liječničkog osoblja. Mnogi liječnici su u samoizolaciji ili su i sami pozitivni.


livnoonline


korona_14_9_2020.jpg

 

Slika bannera nedostaje