U Kupresu dvadeset i dvoje zaraženih

 

11.09.20 14:47 Vijesti

Prema podacima županijskoga Zavoda za javno zdravstvo broj zaraženih koronavirusom u Hercegbosanskoj županiji i dalje raste. Zaključno s jučerašnjim danom u Hercegbosanskoj županiji bilo je 388 zaraženih. Po broju zaraženih još uvijek prednjači Livno sa 182 Covid pozitivne osobe, slijedi Tomislavgrad sa 146, Drvar ima 36, Kupres 22 i Glamoč 2 zaražene osobe. 

Ono što zabrinjava je činjenica da u proteklome razdoblju imamo sve više pacijenata koji razvijaju srednje tešku i tešku kliničku sliku, potvrdila je za Radio Tomislavgrad dr. epidemiologinja Diana Mamić.

Dr. Mamić također je naglasila da će broj zaraženih krenuti silaznom putanjom tek onda kada se počnemo ponašati odgovorno, odnosno pridržavati se propisanih mjera i preporuka.

„Potrebno je, dakle, nositi masku u zatvorenom prostoru, izbjegavati gužve, držati propisanu distancu i provoditi higijenske mjere. Iskustva nam svakodnevno govore da se zaraza u rizičnim kontaktima rjeđe događa ili se ne dogodi nikako, ako su osobe nosile zaštitne maske. Ako se uz to pridržavamo i ostalih mjera, rizik svodimo na minimum. Što prije to shvatimo i počnemo provoditi, prije ćemo se riješiti ovoga virusa“, naglasila je dr. Mamić. Do tada nam ostaje boriti se s nevidljivim neprijateljem i neodgovornim ponašanjem pojedinaca koji, uz vlastito, ugrožavaju zdravlje i živote drugih.


Izvor: Tomislavcity

korona_slika.jpg

 

Slika bannera nedostaje