U Kupresu razbijena prozorska stakla na pravoslavnoj crkvi i srušen križ - načelnik općine Kupres Zdravko Mioč osuđuje i odbacuje ovakve nemile događaje koji su napad na kršćanske svetinje

 

Dana, 05.08.2021.godine u 10,30 sati djelatnici PP Kupres zaprimili su dojavu da su od stane NN počinitelja ili više njih razbijena stakla na pravoslavnoj crkvi " Presvjetle Bogorodice" u mjestu Kudilji, Kupres.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Kupres te tom prilikom utvrdili da su na crkvi razbijena dva prozorska stakla i da je srušen nadgrobni spomenik (križ) u dvorištu crkve.

Navode iz MUP-a HB županije.


Načelnik općine Kupres Zdravko Mioč na naš upit vezan za spomenuti događaj kazao je kako najdublje s gnušanjem osuđuje i odbacuje ovakve nemile događaje koji su napad na kršćanske svetinje, koji su napad na ono što je zaista civilizacijska vrijednost svakog naroda. Od odgovornih očekuje da se slučaj do kraja istraži, a odgovorne osobe za ovaj vandalski čin adekvatno procesuiraju i kazne.

Na kupreškoj visoravni cijelo posljeratno vrijeme uložili smo ne malo energije za izgradnju zajedničkog suživota stanovnika općine Kupres, te nećemo dozvoliti da ovakvi događaji kvare međunacionalne odnose u našoj općini, kazao je načelnik općine Kupres Zdravko Mioč.


crkva_kudilki.jpg

 

Slika bannera nedostaje