U Kupresu svečano proslavljen Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini

 

30.07.18 13:27 Vijesti

 Svečano Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, 29. srpnja 2018., kojim je obilježen Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini, predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj mons. Mate Uzinić, biskup dubrovački, u zajedništvu s predsjednikom Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Markom Semrenom, pomoćnim biskupom banjolučkim, i uz koncelebraciju 21 svećenika.

Kupreški župnik vlč.Tomislav Mlakić uputio je pozdrav i riječi dobrodošlice najprije, puku kršćanskom i hrvatskom, okupljenom na Obiteljskom danu Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u crkvi Sv. Obitelji na Kupresu“, a pozdravio je „s tromeđe triju biskupija u BiH“ i sve koji su preko radio valova Hrvatskog radija Herceg Bosne, Radio Kupresa i Radio Marije, pratili sveto euharistijsko slavlje te osobito one koji su prikovani za svoje bolesničke postelje“. 

ftp://kupreskiradio.tk/uvodne%20rijeci%20sv%20obitelj%20tomo%20mlakic%2029%207%202018.mp3

Vjernici na misi Uprigodnoj propovijedi biskup Uzinić kazao je da mu je izuzetna čast što može na Kupresu, „povezan u duhu zajedništva s pastirom ove mjesne Crkve nadbiskupom i kardinalom Vinkom Puljićem, dijeliti zajedništvo Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini, osobito zajedništvo katoličkih obitelji kojim se pripremate za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu, koji će se održati pod geslom: 'Obitelj izvor života i radosti'“

ftp://kupreskiradio.tk/misa2%20sv%20obitelj%2029%207%202018.mp3

Uslijedilo je druženje nakon Svete mise, a biskup Semren rado se fotografirao s jednim devedesetgodišnjakom iz župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku koji redovito pješice ide na Misu kao i s dijelom časnih sestara koje su za ovu prigodu došle u Kupres.

slike preuzete od Bljesak.info

j4.jpgj6.jpgj5.jpgj3.jpgj1.jpgj2.jpg

 

Slika bannera nedostaje