U Livnu se porodila trudnica zaražena koronavirusom

 

03.09.20 14:06 Vijesti

Da epidemiološka situacija u Hercegbosanskoj županiji nije dobra govore službena statistika, zdravstveni djelatnici, posebno oni s Covid odjela u Županijskoj bolnici "dr. fra Mihovil Sučić" u Livnu, a i resorno ministarstvo. Kontinuirano pogoršanje traje od polovice kolovoza, javlja Federalna televizija. Kako je za FTV rekla Vasilija Broćeta, ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, 11. kolovoza bilo je samo 29 zaraženih, 21. kolovoza bilo je 120 zaraženih ,a 31. kolovoza 273. Jučer je taj broj porastao za još 46 novih slučajeva.

Dr. Zvonko Mihaljević, voditelj Covid odjela Županijske bolnice u Livnu, rekao je da su kapaciteti ograničeni, te da je trenutno na liječenju 10 pacijenata, dok je 5 u izolaciji.

Jedna osoba je izgubila bitku za život, a porodila se jedna zaražena trudnica navodi se u emisiji "Federacija danas" emitiranoj na Federalnoj televiziji jučer, 2. rujna 2020. godine. Dr. Dražen Vrdoljak, voditelj Odjela za ženske bolesti i porode Županijske bolnice u Livnu, rekao je da je porod dobro prošao, a mama i beba su dobro i nakon nepuna 24 sata pušteni su kući i nalaze se pod nadzorom patronažne sestre.

Bosansko Grahovo je jedina općina u županiji u kojoj nema pozitivnih na koronavirus. Andrea Ćosić/Kupreški radio

download - Copy 4.jpg


 

Slika bannera nedostaje