U Novom Travniku proslavljena Mlada misa vlč.Jadranka Kurta

 

U nedjelju 2.kolovoza 2020.godine u crkvi Presvetog Trojstva u Novom Travniku svečano je proslavljena mlada misa vlč.Jadranka Kurta čijoj je koncelebraciji sudjelovalo 20ak svećenika.

Vlč. Jadranko Kurt sin je Zdravka i Anđe rođ. Lauš; rođen je 14.01.1996. godine u Novoj Biloj, Travnik.

Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Travniku, a Katolički bogoslovni fakultet upisao je 2014. godine, te uspješno diplomirao 2019.godine. Za đakona Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 01.12.2019.godine, a za svećenika 29.06.2020. godine u Sarajevu. Đakonski praktikum obavljao je u župi Svete Obitelji u Kupresu.

Euharistijsko slavlje u ispunjenoj župnoj crkvi počelo je svečanom procesijom, a prije početka Mlade Mise mladomisnika vlč.Jadranka Kurta- roditelje, braću, sestre i rodbinu pozdravio je župnik don Ante Ledić, te je potom vlč Jadranko Kurt primio blagoslov od svojih roditelja.

Crkveni kum i propovijednik na mladoj misi vlč.Tomo Mlakić, župnik iz Kupresa, kazao je kako je radostan i počašćen što je kum i propovijednik na mladoj misi.

U svojoj propovjedi uputio je ohrabrujuće riječi mladomisniku, govoreći mu da se ne boji svoga “teškog” puta te poručio da živi za Boga i da živi samo za ono što je vječno, a samo Bog je vječan.

Također je izrekao smisao mise čime se prisjetio i Velikog tjedna u doba korone, kada se mise nisu služile pred narodom; kako je bilo tužno i žalosno slaviti svetu misu bez ljudi. Zapitao se kakav je odnos nas prema svetoj misi i vjerujemo li da je Isus Krist s nama?

“Svećenik je onaj koji treba da se cijeli život daje za druge, da cijeli život bude malen i da služi ljudima. Ovo je Isusovo poslanje i drugog puta nema”, naglasio je vlč.Mlakić.

“Neka nas ova sveta misa, kao i svaka misa mijenja, ali na bolje. Velečasnom Jadranku kao svečeniku želim da bude prepoznatljiv po radosti i optimizmu. Isus ne zove savršene, nego one koje on hoće, one koje žele slijediti njega svakim danom.Želim mu da bude svjetlo i svjetionik ljudima koji su u tami, koji ne vide svjetlo na kraju tunela”, zaključio je don Mlakić na kraju svoje propovijedi.

Posebno dirljivi trenuci bili su majčinski blagoslov mladomisniku, te prinos euharistijskih darova koje su prinosili mladomisnikova braća i sestre.

Na kraju se okupljenim vjernicima obratio sam mladomisnik, Jadranko Kurt, koji je uputio riječi zahvale, posebno se zahvalivši svojim roditeljima, rodbini i prijateljima, svojim župljanima, baki Sarafini Lauš koja je živi primjer vjere, don Žarku Vujici, bratu i prijatelju don Anti Ledići i kumu don Tomi Mlakiću koji su mu bili velika potpora na svečenićkom putu.

Izvor:Centralna.ba

don1.jpg

don2.jpg

don3.jpg

don4.jpg

don5.jpg

 

Slika bannera nedostaje