U ovoj godini u Kupresu planiraju uložiti oko 750.000 KM u dvije dvorane

 


Među aktualnim poslovima i projektima u Kupresu, nalaze se i dva vezana uz sport, ali isto tako važna za ukupni društveni život ljudi. Riječ je o izgradnji gradske sportske dvorane i obnovi školske sportske dvorane u OŠ fra Miroslava Džaje. Gradnja sportske dvorane počela je 2006. godine, no još nije okončana, razlozi su prvenstveno financijski, ali, unatoč svim zaprekama, ne odustaje se i sigurno je da će se u dogledno vrijeme dvorana završiti. U općinskom proračunu za 2021. godinu predviđeno je 500.000 KM za gradnju sportske dvorane.

Značajno ulaganje

- Iznos od 500.000 KM za sportsku dvoranu naš je plan, a hoćemo li uspjeti ostvariti, to ćemo vidjeti. Nadam se da hoćemo, računamo na sredstva jednim dijelom od Vlade FBiH i drugi dio od Vlade RH, imamo obećanja i vjerujemo da će se realizirati. U taj iznos uračunali smo 300.000 KM prenesenih sredstava iz prošle godine i utrošit ćemo ih na vanjsko uređenje, pristupne ceste, parkiralište, rasvjetu, protupožarni put... Javni poziv smo proveli i čim se vrijeme malo poboljša, počet ćemo s radovima. Kad uradimo vanjske radove, prelazimo na završetak unutarnjih – kaže Zdravko Mioč, načelnik općine Kupres.

Dosad je djelomično urađeno unutarnje uređenje, uvedena struja i voda, nabačena žbuka, sad predstoji postavljanje podloge za završni pod, uređenje svlačionica, grijanja, rasvjete, audiovizualne i razglasne opreme i drugo. Načelnik Mioč dodaje da je izgradnja dvorane važna za Kupres, koristit će je domaći sportski klubovi, a imat će mjesto i u ljetnom turizmu kada na pripreme u Kupres dolaze nogometni, pa i drugi klubovi. Dosad nisu imali dvoranu za određene sportske aktivnosti u zatvorenom prostoru ili u slučaju lošeg vremena, sada će je imati. Osim toga, služit će za prigodne kulturno-zabavne priredbe.

- Dvorana će imati oko 600 sjedećih mjesta. Teško je reći kad će biti završena, ja bih volio da to bude što prije. Međutim, trebat će još sredstava. Trenutačna kriza utječe na financiranje, a mi sa svojim proračunom i prihodima ne možemo ući u ulaganje, ne možemo se kreditno zadužiti i završiti je u nekom kraćem roku, ali trudit ćemo se – napominje Mioč.

Dvorana u lošem stanju

Školska dvorana u OŠ fra Miroslava Džaje u lošem je stanju, bilo je dovedeno u pitanje održavanje nastave tjelesnog. Prošle godine pristupilo se obnovi, a treba završiti svlačionice i prateći dio. Može se reći da je u dvorani urađeno oko 40 posto posla.

- I ovdje nam vremenske prilike diktiraju nastavak radova. Nadamo se da ćemo s ljepšim vremenom krenuti s vanjskim radovima - promjena krova i uređenje fasade. Kad to završimo, prijeći ćemo ponovno na radove u unutarnjosti. Novac smo osigurali, radi se o 250.000 KM prenesenih iz prošle godine, cjelokupno ulaganje ne bi trebalo prijeći taj iznos. Do jeseni i početka sljedeće školske godine trebali bismo imati spremnu dvoranu za djecu – zaključuje načelnik Kupresa.

vecernji list/Ivan Kaleb

dvorana.jpg

 

Slika bannera nedostaje