Učenica trećeg razreda područne glazbene škole "don Dominik Stojanović"Kupres, Marija Galić na flauti osvojila prvu nagradu

27.03.24 10:06

Vijesti

Podijeli

Osnovna glazbena škola Tomislavgrad i ove godine je bila sudionik velikog međunarodnog natjecanja mladih glazbenika u Bijeljini. Ovaj festival glazbe, pod nazivom „Primavera“ pruža mogućnost glazbenicima, natjecateljima da se kroz glazbu u prekrasnom ambijentu Etno sela Stanišići druže i odmjere svoje znanje sa svojim vršnjacima. 

Ovo je osmi po redu Festival glazbe u organizaciji Udruženja građana“ Muzički umjetnici Semberije“, uz veliku podršku grada Bijeljine te se održavao u periodu od 21. do 24. ožujka 2024.godine, a okupio je ukupno 550 natjecatelja iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. 

Osnovnu glazbenu školu Tomislavgrad dana 21. ožujka, predstavila je učenica trećeg razreda osnovne glazbene škole Eva Perić (II. kategorija), u klasi prof. Zrinke Lukač te je u disciplini glasovir osvojila visoku prvu nagradu s ukupno 98 bodova.


Učenik četvrtog razreda, Ante Lukač u klasi profesora Veselka Letice je u svojoj (II.) kategoriji osvojio naslov pobjednika i proglašen najboljim s visokih 98 bodova.

Isti naslov, pobjednika svoje (I.) kategorije, učenik drugog razreda Ivan Tavra, u klasi profesora Veselka Letice ostvario je rezultat od 99 bodova i tako proglašen najboljim za svoju kategoriju. Saksofoniste je na glasoviru pratila prof. Zrinka Lukač. 

Učenica trećeg razreda područne škole“ don Dominik Stojanović“ Kupres, Marija Galić u klasi profesorice Petre Tokić je na flauti osvojila prvu nagradu s ukupno 90 bodova. Mariju je na glasoviru pratila prof. Ines Radoš.

Mariji čestitamo i želimo joj puno uspjeha u daljnjem nastavku školovanja u našoj glazbenoj školi.


IZVOR: Osnovna glazbena škola Tomislavgrad/Tomislavcity


433059574_375555748649872_764172.jpgg13_236x420.png


 

Slika bannera nedostaje