Učenik Srednje škole „Kupres“ David Jezidžić među najboljim učenicima u Federaciji

 

09.12.19 15:39 Vijesti
david jezidžić

Federalno ministarstvo znanosti i obrazovanja u petak 06. prosinca 2019. godine u Mostaru dodijelilo je najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine diplome i novčane nagrade za uspjeh postignut u školskoj 2018./2019. god.

Ministarstva znanosti i obrazovanja su iz svake županije u Federaciji, nominirala po tri izvrsna učenika svih osnovnih i srednjih škola. Tako je 58 učenika nagrađeno za rezultate ostvarene u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima na državnim i međudržavnim natjecanjima. Na manifestaciji u Mostaru učenicima su dodijeljene diplome i jednokratne novčane nagrade u iznosu od 900 KM za učenike srednjih škola.

Među nagrađenim učenicima našao se i jedan Kuprešak, David Jezidžić, maturant Srednje škole „Kupres“. Pored izvrsnosti u obrazovnom procesu David je istaknuti šahist s velikim brojem osvojenih prvih mjesta na raznoraznim natjecanjima. Također se bavi i sportskim aktivnostima u kojima je pokazao dobre rezultate, kao prvo mjesto na školskom natjecanju u trčanju te dva prva mjesta na natjecanju u stolnom tenisu.


david_jezidžić.jpg

Učenicima je na izvrsnim rezultatima čestitala i federalna ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr Elvira Dilberović, posebno je naglasila da je prilikom izbora najboljih učenika spektar kriterija bio veoma širok, te kako su pored uspjeha u učenju, razmatrani i drugi učenički uspjesi i postignuća, afirmirajući na taj način funkcionalna znanja i vještine.

Davidu ovim putem čestitamo na dobivenom priznanju te želimo naglasiti kako ovo nije samo poticaj za Davidu već i dobar primjer za druge učenike.

Srednja škola "Kupres"


 

Slika bannera nedostaje