Upoznajte mladomisnika vlč. Krešimira Bušića

25.06.24 11:06

Zanimljivosti

Podijeli

Krešimir Bušić, Krešimir Cervelin, Vedran Jakić, Filip Pranjić, Ivan Pugar, Marijo Šarić, Marko Šimundić i Antonijo Štengl ovogodišnji su mladomisnici Zagrebačke nadbiskupije.

Više o vlč. Krešimiru Bušiću saznajte u nastavku.

Snimka_zaslona_2024_06_25_111011.png


Osmorica mladomisnika Zagrebačke nadbiskupije zaređeni su za svećenike u subotu 22. lipnja 2024. godine po rukama zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše u crkvi sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Krešimir Bušić rođen je 6. srpnja 1987. godine u Torontu u vjerničkoj obitelji. Roditelji su mu iz Kupresa, a ima mlađeg brata i četiri starije sestre te dvanaestero nećaka i nećakinja. Mlađi brat također je ovogodišnji mladomisnik, no za Torontsku biskupiju. Osnovnu i srednju školu završio je u Mississaugi, a 2009. godine diplomirao je elektrotehniku i računarstvo na Sveučilištu u Torontu. Osam godina radio je kao elektroinženjer u zrakoplovnoj industriji. U Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu primljen je 2018. godine. Za đakona ga je zaredio zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša 25. studenoga 2023. godine u crkvi Ivana XXIII., pape u Zagrebu. Đakonski pastoralni praktikum vršio je u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću.

Mladomisničko geslo je “Uzet ću čašu spasenja i zazvat ću ime Gospodnje.” (Ps 116, 13)

Mladu misu imat će u nedjelju 30. lipnja 2024. u Župi Svete Obitelji i 14. srpnja 2024. u Župi Hrvatskih mučenika, Mississauga, Kanada.

Donosimo cijeli intervju s Krešimirom:


Kako ste se odlučili za svećenički poziv? Kako ste prepoznali taj poziv?

​U svojim kasnim 20-im godinama nakon iskustva obraćenja, ponovno se u meni probudio poziv koji sam osjećao već ranije. Tada sam se već bio udaljio od života vjere. Nakon par godina razlučivanja u rujnu 2018. odlučio sam se upisati bogosloviju u Zagrebu i započeti svoju svećeničku formaciju. Tijekom života u Kanadi uvijek sam bio povezan s Hrvatskom kroz župu, sport i folklor, a župnici su nam svi bili iz Zagrebačke nadbiskupije, zato sam se odlučio za ovu nadbiskupiju.

Kako biste opisali svoju dosadašnju formaciju?

Sveukupna bogoslovska formacija bila je jedno izazovno, ali vrlo bogato iskustvo rasta u zajednici i duhovna borba uz braću.

Proteklu godinu proveli ste na đakonskom praktikumu. Kako biste opisali to iskustvo? Što ste naučili?

Ove godine sam bio na đakonskom praktikumu u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću. Živa je i aktivna zajednica koja me je oplemenila i dala mogućnost i svu podršku u razvijanju duha služenja.

Kako zamišljate svoj svećenički život? Čemu se radujete, a od čega strepite?

Gledajući prema svećeničkom životu, radujem se daljnjoj avanturi života u Kristu i služenju Crkvi. Nije nimalo lako opredijeliti se za poziv naspram „normalnog“ života, ali kad prepustiš korak po korak svoj život u Božje ruke, vidiš kakvo je veliko bogatstvo i čast živjeti za Krista, a u ovome pozivu na poseban način rasti u intimnosti s Njim i služiti Njegovom narodu.

Vaša poruka za mlade koji se dvoume oko odluke za svećeništvo/posvećeni život?

Svim mladima koji se dvoume o pozivu – ne bojte se predati Gospodinu svoje živote, jer zaista želi da vaša radost bude potpuna!

-----------------------------------------------------------------------------------


Vlč. Krešimir i njegova obitelj radosno očekuju sve na svetoj Misi kao i na zajednički ručak koji će biti organiziran u Pastoralnom centru "Kraljica Katarina". (Iako nisu djelili pozivnice svakom ponaosob, župnik don Tomo u više navrata je nakon svetih misa u njihovo ime pozvao sve, Krešimir će to isto učiniti na sam dan slavljenja mlade mise).

Kompletnu organizaciju oko mlade mise vlč. Krešimira na sebe su preuzeli župnik župe Sv. Obitelji don Tomo Mlakić i naš kapelan don Jadranko, stoga - svi koji žele pomoći u organizaciji ručka svojim darovima, mogu se javiti u Župni ured.


Video prilog o Krešimiru pogledajte ovdje:


 

Slika bannera nedostaje