Uređenje groblja u Gornjem Malovanu - Poziv za sudjelovanje i pomoć

 

29.12.15 11:07 Obavijesti

Poštovani i dragi prijatelji,


 Kao za ostala groblja, tako smo osnovali odbor i za groblje u Gornjem Malovanu (Ćemalić). Na žalost trenutno nitko od vjernika ne stanuje u Gornjem Malovanu. Ipak to je naše groblje i mi želimo da ostane to naša starina jer su u njemu položeni kosti naših očeva i majki, naših djedova i baka, naših pradjedova.

Odlučili smo urediti groblje. Zid je bio suhozid i skroz je propao. Želimo oko groblja postaviti ogradu ili zid, urediti kapelicu jer bi se i ona mogla uskoro srušiti. Sadašnja dužina temelja zida je 120 m.

Odbor za groblje u Gornjem Malovanu kojeg sačinjavaju: Otodije Šimić, Ivo Raštegorac, Marko Batinić i Marko Vila odlučili su pokrenuti akciju da se zaštiti groblje i kapelica. 

Obraćamo se svim Malovančanima  koji se nalaze raseljeni po BiH, Hrvatskoj, Zapadnoj Europi, Americi i Australiji za pomoć da bi groblje uredili.

Predračun uređenja groblja iznosi oko 16.000,- KM ili  8.200,- eura. Molimo vas da jedni drugima javite i jedne druge potaknete da bi se groblje uredilo. Nemamo svih adresa od raseljenih pa ovo pismo služi kao poziv.


Svoje priloge možete uplatiti na žiro račun župe Uznesenja BDM Suho Polje otvoren kod INTESA SANPAOLO BANKA, BiH, Kupres Račun: 1549995000135198 IBAN:BA39 SWIFT: UPBKBA 22 , sa svrhom uplate: Dar za groblje u Malovanu,


ili žiro račun: Župa Sv. Barbara bolnicaRebro, Zagreb, Kišpatićeva 12 otvoren kod Privredne banke Zagreb broj:HR3623400091110603118, sa svrhom uplate: Dar za groblje u Malovanu.


Hvala svima na uplati i podršci. Sve pozdravljamo.


Odbor:

Otodije Šimić, Ivo Raštegorac, Marko Batinić, Marko Vila i Fra Marko Jukić, župnik

 

Slika bannera nedostaje