Uskoro završetak radova na županijskoj cesti Lipa–Blidinje

 

01.10.18 09:58 Vijesti


Projekt rekonstrukcije županijske ceste R419a, dionica Lipa-Blidinje započeo je 2014. godine, u kojega je tada uloženo približno 2.000.000,00 KM iz dobivenih sredstava od GSM licence.
Oko 3,5 km predmetne dionice ostalo je neasfaltirano dok je 3,5 km karakterizirao suženi kolnik i loše stanje asfalta. Opravdana je bila potreba nastavka radova rekonstrukcije ovih dviju nedovršenih poddionica i završetak projekta u cjelini, smatraju u Vladi Hercegbosanske županije čije je izaslanstvo obišlo radove na ovom prometnom pravcu.


Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, u pratnji ministara Stipana Šarca i Petra Galića, predstavnici Skupštine Hercegbosanske županije i izvođača radova poduzeća Livnoputovi d.o.o. Livno, iskazali su svoje zadovoljstvo intenzitetom radova te istaknuli važnost ovog prometnog pravca kako za općinu Tomislavgrad tako i cijelu Hercegbosansku županiju.


Podsjetimo, u ožujku ove godine Vlada Hercegbosanske županije donijela je Odluku o financiranju dovršetka rekonstrukcije županijske ceste R419a dionica Lipa-Blidinje. Potrebna financijska sredstva za dovršetak rekonstrukcije u iznosu od cca 1.500.000,00 osigurana su u skladu s Proračunom Hercegbosanske županije za 2018. godinu, odnosno putem kreditnog zaduženja. Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, u srpnju je potpisan Ugovor s izvođačem radova čime se i službeno započelo s realizacijom.


U razdoblju koje slijedi najavljeno je asfaltiranje preostalog kilometra ceste do spoja s cestom Posušje-Blidinje, a u tijeku je i procedura za raspisivanje natječaja za izradu vertikalne i horizontalne signalizacije na ovoj cesti.Priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.img-20181001-wa0001.jpg


img-20181001-wa0003.jpg


 

Slika bannera nedostaje