Uspješno održan turističko-sportski project I manifestacija“B-HARD”na Kupresu

 

Udruženje građana “Centar za bolji kvalitet života ” u periodu od 29.08.2020. do 01.09. 2020. god. održava izazovnu turističko-sportsku međunarodnu biciklističku manifestaciju pod nazivom “B-HARD”, čiji je glavni zadatak promocija pažljivo skrojene biciklističke rute u dužini od 1210 km, koja će biti uvrštena u turističku ponudu Bosne i Hercegovine i služiti za upoznavanje prirodnih i povijesnih znamenitosti RS i cijele BIH, ali i promociju bicikla kao ekološkog i zdravog načina putovanja.

“B-HARD” je turističko-sportski project imanifestacija čija je svrha, kroz zahtjevnu rutu dugu 1210 km,promovirati prirodne I povijesne ljepote Bosne I Hercegovine prolazeći kroz nacionalne parkove, uz rijeke, jezera I vodopade, preko skijaških centara i lokaliteta na UNESCO listi svjetske baštine, što predstavlja svojevrstan izazov za organizatore I sudionike, kao i hvale vrijedan način turističke promocije zemlje i lokacija kroz koje ruta prolazi. Projekt je izuzetno vrijedan i s velikim potencijalom razvoja u turističko-sportsku manifestaciju od značaja za razvoj turizma u BiH.

Jedna od kontrolnih točki tijekom rute je bio i Kupres, na 233 km rute prvog dana utrke 29.kolovoza 2020. Sudionici su imali predviđeni vremenski rok od 14:42 do 00:12 h za dolazak u Kupresu na kontrolnu točku u centru grada, u hotelu Maestral. Sudionici van previđenog vremenskog roka bi bili diskvalificirani. Na kontrolnoj točki se upisivalo vrijeme dolaska, evidentiralo i ovjeravalo te dijelili paketi osvježenja, te mala pauza za topli obrok i odmor.

Više o projektu na http://www.bhardultrarace.com/B_hard_projekt.jpgB_hard_projekt_1.jpgB_hard_projekt_2.jpg


 

Slika bannera nedostaje