Zajednica Cenacolo iz Međugorja organizirala je tribinu o ovisnostima današnjice

 cenacolo_tabla.jpg

Zajednica Cenacolo iz Međugorja organizirala je tribinu o ovisnostima današnjice:

droga,alkohol, ovisnost o novim tehnologijama kao što su mobiteli, internet, nerealiziranost mladih ljudi u svijetu koji nas okružuje i kocka koja je trenutno na vrhu piramide ovisnosti. 27.veljače,2019. godine i to za : učenike i profesore SŠ Kupres, u prostorijama škole i za roditelje i građane u pastoralnom centru "fra Filipa Kunića" u župi suho Polje.

Na tribini su sudjelovali i uživo svjedočili o sebi i svojim iskustvima momci i cure zajednice Cenacolo, gdje su posvjedočili da beznađe i smrt nemaju zadnju riječ, a isto tako roditelji čija djeca prolaze put Zajednice i oni roditelji čija su djeca uspješno završila program Zajednice Cenacolo.

Tribina je počela kratkim filmom o majci Elviri koju mnogi nazivaju “časnom sestrom ovisnika”.

Na samom početku obratio se Nikica Dragičević koordinator u zajednici Cenacolo za roditelje, koji je bio i uvodničar na javnim izlaganjima rekao je kako se u Cenacolu rade ulazni kolokvije za dečke i djevojke te njihove roditelje svake subote u 13:30 sati. Svake subote u “Muškoj kući” Međugorju rade se pripremni kolokviji, a može se pomoć potražiti i svakim drugim danom. Pa je pozvao ako netko ima potrebu i poteškoće od bilo koje ovisnosti može im se obratiti u Međugorju.

Mladi iz Cenacola svojim životnim primjerima nisu nikoga u dvorani ostavili ravnodušnim. Posvjedočili su svoj težak životni put koji je vodio iz tame ovisnosti o tehnologiji, internetu, opijatima, kocki i alkoholu u svjetlo života u vjeri.

Na ovom javnom svjedočenju istaknuto je kako u modernom dobu dominira hedonistička orijentacija prema životu u kojoj je važna ugoda, opuštanje, užitak na svaki način te bijeg od obveza, posla, svakodnevnice i teškoća.

Iz takvog načina života mnogi, a osobito mladi, posežu za nekim sredstvom ovisnosti ili pak ovisničkim ponašanjem. U toj silnoj tami koja se nadvila nad čovječanstvom samo jedan tračak svjetla može probuditi nadu i potaknuti mnoge na odupiranje zlu.

Javna svjedočenja mladih iz zajednice Cenacolo završila su i sa nekoliko anonimnih pitanja iz publike, na što su svjedoci dali opširne odgovore, a tribinom je moderirao Mario Bagarić i župnik Marko Jukić.

Cenacolo postoji već 37 godina i ima kuće-bratovštine i misije po cijelom svijetu, njih 67. Pet bratovština je u Republici Hrvatskoj, a jedna jedina u BiH je upravo ova iz MeđugorjaAudio - Tribina o zajednici cenacolo

 

Slika bannera nedostaje