Završena 18. sjednica OV Kupres - usvojen proračun

 

Završena 18. sjednica OV Kupres

Usvojen proračun.

Jutros s početkom u 8 i 30sati u vjećnici općine Kupres održan je nastavak 18. sjednice općinskog vijeća koja je prekidana u nekoliko navrata kako bi se postigao dogovor o usvajanju proračuna.

Nakon dogovora koji su obavljeni ranije na dnevni red je dodana točka koja je riješenje statusa uposlenika poduzeća Kupreško polje Mire Mihaljevića.

Naime u odluci je predviđeno da se uposlenik rasporedi na posao javne uprave u općini u skladu sa njegovom stručnom spremom i da svoj status vezan za ranije razdoblje u kojemu nije primao plaću riješi po sudskom postupku.

Nakon ove dopune usvojen je i proračun za 2018 godinu a potom je u ime predlagatelja proračuna dopunjen prijedlog proračuna za iznos plaće novom uposleniku javne uprave tako da ukupan prijedlog proračuna nije mijenjan.

Nakon usvajanja proračuna jednoglasno došlo je i do izmjene u odluci o provođenju proračuna tako je odlučeno da proračun stupa na snagu danom donošenja to znači da su ovim potezom općinski vjećnici deblokirali račun općine i da će biti isplaćene plaće.

Sjednicu možete poslušati ovdje:

sjednica

opcina_kupres_zgrada.jpg

 

Slika bannera nedostaje