Zečić u pulskoj Areni

 

26.06.11 15:36 Glazba
troglav hajduk

Dražen Zečić u pulskoj Areni priprema glazbeno - scenski spektakl, 02. srpnja od 21:00 sat.

Pjevač i autor glazbe koji se može pohvaliti sa podatkom da su mu albumi prodani minimalno u zlatnoj nakladi, a puno ih ima i platinastih, ali i dijamantnih. Njegovi koncerti postali su jedinstveni po euforičnoj atmosferi, ali i specifični jer zbog velikog broja hitova u repertoaru izvodi često samo refrene pjesama.

Vlastitu karijeru gradio je polako, zadobivši prvo srce publike koja je vjerno hrlila na svaki njegov koncert. Pisao je tekstove pjesama za Matu Mišu Kovača, Zlatka Pejakovića, Matu Bulića, a s vremenom je počeo producirati svoje ali i albume drugih kolega. Upravo zbog njegovih hitova, karizme koju pokazuje na nastupima, Dražena nazivaju i 'mlađim Mišom Kovačem'.

Pobjedom na festivalu 'Melodije Hrvatskog Jadrana', 1993., gdje je pobjedio sa pjesmom 'Govore mi mnogi judi', izlazi iz medijske sjene koja ga je dugo pratila. S pjesmom 'Ima li nade za nas', koju je otpjevao u duetu sa mladom Anđelom Kolar postao je najtraženiji pjevač u Hrvatskoj.

Dražen je 1999. godine proglašen pjevačem godine te je nominiran za Porin u kategoriji za Hit godine i za Album godine, a Porin je dobio za album 'Nitko nema dva života' u kategoriji 'Najbolji album zabavne glazbe'. Iste godine na Splitskom 'Žnanju' trijumfalno je nastupio pred 20 000 ljudi.

Koncert u Areni, biti će ujedno i promocija njegovog novog 15-tog studijskog albuma 'Crni kralj i bijela dama' koji je na tržištu od 01.06.2011. Dražen Zečić je izabran od Hrvatskog katoličkog zbora MI i Caritasa Porečke i Pulske biskupije da održi koncert u Areni zbog izuzetno velikog broja humanitarnih koncerata koje Dražen kontinuirano radi od početka devedesetih godina, ali i također radi njegovog image pjevača bez ikakvih afera, autora pjesma koje su ljudima bliske i velike popularnosti.

Interes za koncert je već sada je vrlo veliki jer je Dražen godinama prava koncertna atrakcija, a publika nepogrešivo prepoznaje onog tko joj se predaje na pozornici do kraja i izgradio je image totalno netipične zvijezde 'čovjeka iz naroda', a to je nešto najdragocjenije, što se ne može kupiti. Koncertnu produkciju radi naša najkvalitetnija ekipa zadužena za sve velike spektakle, a koja će se i ovaj put u našem najljepšem koncertnom prostoru, u Areni, sa Draženom potruditi da pruži kompletan užitak. Dražen je perfekcionist koji uvijek želi svojoj publici napraviti koncert koji će se godinama pamtiti.

 

Slika bannera nedostaje