fra Zvjezdan Linić dolazi u Uskoplje

 

03.05.12 12:17 Vijesti

U župi Srca Marijina Skopaljska Gračanica će se održati duhovna obnova koju će predvoditi fra Zvjezdan Linić. Geslo ove obnove je "Gospodin moj i Bog moj!", a održat će se od 18. do 20 svibnja 2012. godine.

Tko je fra Zvjezdan Linić?

Fra Zvjezdan Vjekoslav Linić rođen je 1 . ožujka 1 941 . u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Mllosti na Trsatu. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije udu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja.

Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu a potom i kroz broj ne vjeronaučne susrete s mladima i manje mladima. Tu se razvija njegov osjećaj za riječ Božju. Kroz radio – mise i duhovne misli počeo je sustavno stavljati na papir komentare evanđeoskih perikopa.

Danas se nalazi u kući susreta TABOR pri Franjevačkom samostanu u Samoboru gdje organizira i drži brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare duhovne obnove i sl. za sve staleže u Crkvi. To je mjesto njegova novog početka i produbljivanja svega što je kroz dugi niz godina naviještao svojim propovijedanjem i brojnim predavanjima.

Program duhovne obnove u Skopaljskoj Gračanici:

Petak, 18. svibnja: ISUS OZDRAVLJA
17 sati: uvodno predavanje i molitva
18 sati: sveta misa i propovijed
19 sati: molitva za ozdravljenje i klanjanje pred Presvetim sakramentom

Subota, 19. svibnja: ISUS OSLOBAĐA
- prije podne: od 10 do 12: molitva za ozdravljenje i oslobođenje za pojedinačne potrebe i nakane;

popodne:
17 sati: razmatranje i molitva
18 sati: sveta misa i propovijed
19 sati: molitva za oslobođenje i klanjanje pred Presvetim sakramentom

Nedjelja, 20 svibnja: Završetak duhovne obnove
11:00 Sv. misa

Gašo / zupa-skopaljska-gracanica.com

 

Slika bannera nedostaje