Livno: Sedmi tradicionalni turnir u uličnoj košarci pod nazivom „Košarkom za toleranciju“

27.05.24 14:27

Šport

Podijeli

S ciljem promoviranja tolerancije, uvažavanja različitosti i promoviranja kulture mira u Livnu će se u nedjelju, 2. lipnja 2024. godine s početkom u 11:00 sati održati sedmi tradicionalni turnir u uličnoj košarci pod nazivom „Košarkom za toleranciju“.

Sudjeluju košarkašice iz Livna, djeca i mladi s poteškoćama u razvoju, članovi Udruge „Put u život“ – PUŽ Livno i volonteri. Organizatori događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski Košarkaški klub Livno, a sve se događa uz potporu Grada Livna.

Turnir mladosti i sporta i ove će godine biti popraćen humanitarnim sadržajem. Naime, u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna (Županije), kolače, palačinke i ostala peciva svojim sugrađanima ponudit će Udruga roditelja djece sa poteškoćama u razvoju PUŽ, Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, članice Udruge „Bistrica“ Livno, te članovi/ce Koalicije „Uvažavanje“.

Simboličnom 'kupnjom' slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljene kutije, pomoći ćete samohranoj majci Ani Gloginji (29) iz Drvara i tako se priključiti humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za njeno liječenje. Anu je na njenom radnom mjestu u ugostiteljskom objektu prije 5 godina nehotičnim pucnjem iz službenog pištolja pogodio pijani policajac. Imala je samo 24 godine i sina od 4 godine. Liječnici u Livnu i Splitu spasili su joj život, ali je zbog povrede kralježnice ostala nepokretna. Doznavši za kliniku u Turskoj u kojoj rade operacije za spajanje nerva, šalje medicinsku dokumentaciju i dobiva odgovor kako bi joj taj zahvat mogao pomoći. Za operaciju, bez troškova puta i smještaja, treba joj 26.000 eura, a nakon toga i dodatna sredstva za rehabilitaciju.

Za Anu i njenog sina igrat će šest tročlanih ekipa koje će činiti po jedan Pužić, volonter i košarkašica. Bit će i natjecanje u 'tricama', u čemu mogu sudjelovati svi građani, a nagrada najboljem/oj bit će posebne palačinke naših Pužića. Stoga vas pozivamo da i vi date svoj doprinos ovom događaju, našoj mladosti i toleranciji, te provedete ugodno prijepodne i uživate u kolačićima dobre volje.

KOSARKOM_ZA_TOLERANCIJU_2022_AUT.jpg

 

Slika bannera nedostaje