Majčino mlijeko kao izvor života!

 

13.08.20 15:01 Interview

Prošli tjedan obilježen je kao Međunarodni tjedan dojenja s naglaskom na utjecaj dojenja na zaštitu okoliša. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje prvih 6 mjeseci bebinog života, te nastavak dojenja do dvije godine i dulje ukoliko to žele mama i beba. S obzirom na vrijeme u kojem trenutno živimo, važno je napomenuti i da Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje da bi majke s potvrđenim COVID-om 19 ili sumnjom na COVID-19 trebale započeti ili nastaviti dojenje, uključujući i zajednički boravak rodilje s bebom te prakticiranje kontakta „koža na kožu“. Rezultati istaživanja pokazuju da je COVID-19 puno manji rizik za dijete nego druge infekcije od kojih dojenje štiti.

Dojenje je prirodno, međutim mnoge mame su se susrele s nekim problemima koje nisu znale riješiti i nažalost odustale su od dojenja. Loš utjecaj na majku koja želi dojiti svoju bebu mogu imati i razni mitovi o dojenju te lažne informacije koje dolaze od nedovoljno informiranih ljudi.

Jedan od ključnih čimbenika za uspješno dojenje i uživanje sa svojom bebicom je znanje! Na vrijeme se pripremite za dojenje, idite na tečajeve za trudnice, naoružajte se znanjem i ništa vam neće moći stati na put niti vas poljuljati u vašoj želji da svom djetetu pružite ono najbolje što možete.

O dojenju, samim počecima i uspostavi dojenja već u rodilištu, raznim mitovima i zabludama, industriji adaptiranog mlijeka, tečajevima za trudnice i drugim temama vezano za dojenje razgovarali smo s našom gošćom, primaljom Glorijom Bartulica.

Razgovor poslušajte OVDJE.mp3


Andrea Ćosić/Kupreški radio

cf2b124298ce783ff40472c1954c8bbc.jpg

 

Slika bannera nedostaje