Na području HB županije privatnici otpustili 91 radnika

 

08.08.11 17:28 Vijesti

Na području Hercegbosanske županiji u prvih šest mjeseci bez posla kod privatnih poslodavaca ostao je 91 radnik, što je za dva radnika ili 2,2 posto više nego u istom periodu godinu ranije, podaci su županijskog Zavoda za zapošljavanje.

U tom periodu najviše prekida radnog odnosa voljom poslodavaca zabilježeno je u siječnju, 27, a najmanje u svibnju, 10 otkaza, navodi se u evidenciji općinskih službi za zapošljavanje u Livnu, Tomislavgradu, Kupresu, Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru.

Poslodavci u privatnom i javnom sektoru na području Hercegbosanske županiji općinskim službama za zapošljavanje nisu prijavili potrebu ni za jednim radnikom, a tokom šest mjeseci iz evidencije općinskih službi za zapošljavanje zaposleno je samo šest radnika – po dva u siječnju, ožujku i svibnju.

Na području Hercegbosanske županiji u prvih šest mjeseci ove godine bez posla nije ostao ni jedan radnik zaposlen u državnom sektoru, odnosno u organima uprave, ustanovama i javnim poduzećima, što je dokaz da je posao u javnom sektoru siguran za razliku od privatnog sektora u kojem radnici stalno strahuju od prekida radnog odnosa.

 

Slika bannera nedostaje