Načelnik g. Zdravko Mioč o 29. obljetnici oslobođenja Kupresa

31.10.23 09:39

Vijesti

Podijeli

29. obljetnica oslobođenja Kupresa obilježit će se u četvrtak 2. studenog i petak 3. studenog na sam dan oslobođenja.

Operacijom “Cincar” oslobođen je Kupres i veći dio Kupreške visoravni. Operacija je trajala od 1. do 3. studenog 1994. godine. Nakon tri godine okupacije oslobođen je prostor od 400 četvornih kilometara, vojska bosanskih Srba odbačena je dalje od planine Cincar, otvorena je cesta Bugojno – Livno, oslobođen je veći dio Kupreške visorani, te sam Kupres i okolna sela.

2. studenog u 9:00h polagat će se vijenci na spomen obilježjima na Suhom Polju, Kupreškom polju, spomen Vukovarcima i poginulim pripadnicima specijalne policije.

Potom u 11:00h kod masovne grobnice iz Drugog svjetskog rata Ogledala, služit će se Sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje i civile na Kupresu u Drugom svjetskom ratu.

Na sam dan obilježavanja 29. obljetnice oslobođenja Kupresa, 3. studenog svečanost će započet u 10:15h na središnjem spomen obilježju gdje će se položiti vijenci i upaliti svijeće za žrtve II. svjetskog rata i Domovinskog rata.

Program će se nastaviti Svetom Misom u 11h u crkvi Sv. Obitelji u Kupresu te molitvom opijela kod križa ispred crkve Sv. Obitelji za poginule u II. svjetskom ratu. Nakon Mise upriličit će se svečani pobjednički mimohod branitelja kroz grad uz pratnju I. benda orkestra OS BiH.

Od 13:00h održat će se braniteljsko druženje na platou ispred Hrvatskoga doma Kupres.

Tim povodom gost u studiju kupreškog radija, jučer 30. listopada 2023. godine bio je načelnik g. Zdravko Mioč.

Više poslušajte u razgovoru ispod:

dan_oslobođenja_Kupres_predsje.mp3

POZIVNICA2_1_1 - Copy 1.jpgPOZIVNICA_1_page_0001_1_ - Copy 1.jpg

 

Slika bannera nedostaje