Najniža mirovina “skače” za 11 KM

 

22.02.19 14:30 Vijesti
mirovine povecanje fbih

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je na današnjoj 130. sjednici odluku o povećanju najniže mirovine za 3,2 posto.

S obzirom na to da je najniža mirovina u FBiH u siječnju 2019. godine iznosila 348,06 KM, može se zaključiti da se umirovljenici mogu nadati povećanju od najmanje 11 KM, navodi Klix.ba.

Kako se ranije pisalo, za realizaciju ove odluke, koja stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u “Službenim novinama FBiH”, Vlada će zadužiti Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Predložena odluka je na dnevni red uvrštena nakon što je Federalni zavod MIO/PIO 8. siječnja ove godine dostavio obrazloženje financijskoga stanja, u kojem je navedeno da je trenutno stanje u kojem se nalazi ovaj zavod veoma povoljno, s izraženim pozitivnim trendovima.

Prema prikazanom financijskom stanju Federalnog zavoda i procijenjenom iznosu potrebnih sredstava za povećanje najnižih mirovina za 3,2 posto, a imajući u vidu rast BDP-a, konstatirano je da postoje realne financijske mogućnosti za povećanje.

Podsjećamo, u Federaciji BiH za mjesec ožujak 2018. godine 106.208 korisnika dobilo je uvećanu mirovinu u iznosu od 5, odnosno 10 posto.

umirovljenici.jpeg

 

Slika bannera nedostaje