Ne usvajanjem dnevnog reda prekinuta 17. sjednica Općinskog vijeća Kupres

 

Ne usvajanjem dnevnog reda prekinuta 17. sjednica Općinskog vijeća Kupres

Za danas 21.02.2019. sazvana je 17. Sjednica općinskog vijeća Kupres, za koju je predložen dnevni red od 8 točaka, između ostalih na današnjoj sjednici trebalo se glasovati o prijedlogu proračuna za 2019. godinu kao i o nekim drugim bitnim točkama za funkcioniranje života u općini Kupres.

Za dnevni red dostavljene su dvije dodatne točke u pismenoj formi koje je delegirao najprije klub zastupnika HDZ BiH, točka vezana za izmjenu statuta Općine Kupres o poziciji predsjedavajućeg Općinskog vijeća.

Naime na osnovu popisa stanovništava iz 2013. godine ovu točku je delegierao vijećnik Ivica Radoš i druga točka u kojoj je HDZ BiH Općinski Odbor tražio da Općinsko vijeće Kupres donese odluku o proglašenju nepoželjnim člana Predsjedništava BiH Željka Komšića na prostoru Općine Kupres koji je na tu poziciju izabran voljom bošnjačkog naroda.

Treća dopuna dnevnog reda odnosila se na skidanje s dnevnog reda točke broj 8. koju je delegirao zastupnik Boro Rebrina, u kojoj je traženo da se s dnevnog reda skine točka broj 8. vezana za komunalnu naknadu.

Prijedlog vijećnika Bore Rebrine, nije prošao jer nije postojala nadpolovična većina vijećnika,kao ni prijedlozi Kluba HDZ BiH, a jednako tako nadpolovičnu većinu nije imala vladajuća struktura za prihvaćanje ukupnog dnevnog reda, pa će kako je kazao predsjednik OV Kupres Mlađen Pavlica ova sjednica biti nastavljena tek onda kada se za to steknu zakonski uvjeti.

Snimku početka neodržane sjednice Općinskog vijeća poslušajte ovdje:

17 sjednica OV Kupres


općina_kupres.jpg

 

Slika bannera nedostaje