Obavijest za sve navijače i simpatizere HNK Kupres

 

OBAVIJEST ZA SVE NAVIJAČE I SIMPATIZERE HNK KUPRES '97

Poštovani navijači i simpatizeri HNK Kupres “97, kako nam se bliži kraj 2020. godine dužni smo Vas obavijestiti o našem radu od osnutka prije skoro šest mjeseci kako bi vidjeli što je sve ostvareno, što se još treba ostvariti i što se planira u skoroj budućnosti.

Na tada održanoj osnivačkoj skupštini u zgradi Općine Kupres za predsjednika kluba izabran je gospodin Ivan Ića Raič. Isti je odmah najavio i obećao kako će zajedno sa svim članovima uprave raditi na infrastukturi stadiona, svlačionica, uključenje mlađih kategorija u natjecateljsku sezonu, osposobiti seniorski pogon i još dosta toga o čemu ćemo više u nastavku.

Mnogi su sumnjali u zacrtane planove ali je predsjednik Ića okupio oko sebe tim ljudi koji žele da ovaj naš mali klub ali i gradić u budućnosti ima osnovne uslove za treniranje i razvoj mlađih naraštaja, koji je do tada samo propadao i nitko nije vodio brigu.

Pod broj jedan i najvažnije vraćen je nogomet Kupresu. Odmah su u natjecateljsku sezonu uključeni početnici i pioniri dok cicibani svoje utakmice odigraju povremeno iz razloga što dosta klubova zbog manjka djece nemaju ove kategorije. Pod trenerskim palicama Ilije Svaline i Marina Ivića, početnici i pioniri pružaju odlične partije i nalaze se u gornjem dijelu prvenstvenih ljestvica. Seniori, koji su prije više od pola godine bili samo na papiru danas pružaju odlične utakmice i zauzimaju drugo mjesto na ljestvici sa 9 osvojenih bodova. Dodajmo ovdje da imamo najmlađu ekipu sa prosjekom godina 19,5 te se možemo pohvaliti i najboljom obranom lige sa svega 5 primljenih pogodaka. Također smo vratili i navijače na tribine koji nam daju podršku iz utakmice u utakmicu što daje još veću čar i borbenost.

 Broj dva rezerviran je za fasadu na cijelom objektu. Završna faza iznosila je približno 3600 KM te je i ona u rekordnom roku od 2 dana urađena i konačno završena nakon skoro dvadeset godina čekanja. Ovim putem iskreno se želimo zahvaliti dobrim ljudima koji su pomogli da ona i bude realizirana, a to su: Frano Aničić (Mišče), Tihomir Aničić (Tijo), Tomislav Aničić (Ančo), Mijo Ćaleta (Lile), Ivan Čolić (Deki), Josip Čolić (Mertek) i Ilija Svalina (Ilko). Isto tako zahvala i općinskom načelniku Zdravku Mioču koji je od prvog dana osnutka stao uz klub i obećao pomoć na svim razinama kluba.

 Treći i jako lijep projekt je nadstrašnica koja se izvrsno uklopila uz sportski objekat te se sada konačno poslje svake domaće utakmice igrači zajedno sa gostujućim igračima ali i svim navijačima podruže uz čašu piva, soka i slično. U planu je da se ista i zatvori kako bih se okončala konačno lijepa priča “trećeg poluvremena“. Ovdje se želimo također zahvaliti Ivici Turaliji (Hajdučić) i Perici Ćurkoviću (Ćuran) na pripremi i farbanju građe za istu, kao i Ivanu Iviću na doniranoj građi u vidu drvnih prerađevina. Isto tako za konačnu realizaciju zahvala ide Šumariji Kupres.

 Za četvrti projekt zahvaljujemo se Vila Promet d.o.o. na doniranju jarbola za zastave kao i Josipu Dumančiću (Gunina) na farbanju i postavljanju istih.

 Peti projekt je nabava dresova za početnike i pionire koji su uspješno realizirani. Ovim putem se iskreno zahvaljujemo na donaciji NK Široki Brijeg (dresovi za pionire) i gradu Valpovo na čelu sa gradonačelnikom Matkom Šutalom na donaciji dresova za početnike koji bi uskoro trebali i stići na adresu HNK Kupres 97. Ovdje se želimo zahvaliti i gospodinu Borisu Babiću na donaciji 6 visoko kvalitetnih kompleta trenerki (Alpas) za naše trenere.

 Spomenut ćemo i naredni jako vrijedan projekt o kojem smo pisali nedavno, a riječ je o nabavi opreme za treniranje koji su osigurali naši kuprešaci u Njemačkoj prikupljajući novčana sredstva, gdje je začetnik iste bio gospodin Mario Smoljo. U akciji je dosada prikupljeno 980€, oprema koja je stigla u Kupres plaćena je zajedno sa prijevozom 562€, dok će se ostatak od 418€ utrošiti u naredne projekte i opremu. Veliko hvala momcima u Njemačkoj i neka dragi Bog podrži njihov rad i čuva ih u bijelom svijetu.

Također su riješeni i svi sanitarni čvorovi kako u gostujućoj tako i u domaćoj svlačionici. Posebno se moramo zahvaliti i JKP Kupres d.o.o. na čelu sa direktorom Dankom Juričem na održavanju (redovito košenje) glavnog i pomoćnog terena.

 Osmi projekt rezerviran je za našu hvale vrijednu akciju „ JEDAN NAVIJAČ, JEDNA STOLICA“ u kojoj smo dosada prikupili sredstva za oko 200-tinjak stolica. Ista se i dalje nastavlja te ovim putem pozivamo sve one koji mogu i žele da doniraju za akciju kako bih spremno na proljeće kada dopuste vremenske prilike krenemo u realizaciju postavljanja na glavnu tribinu. Želimo se zahvaliti i gospodinu Ivanu Mihaljeviću koji je odradio postavljanje i izlijevanje stepenica na tribini za lakši pristup našim navijačima ali i konačnu sliku kada stignu stolice. VELIKO HVALA SVIM DONATORIMA U OVOJ AKCIJI!!!

 Sljedeći bitan projekt koji ne smijemo izostaviti su postavljeni rasvjetni stupovi (3 komada) koji će osvjetljavati dio ceste i prilaz do same kuće HNK Kupresa. U planu je postavljanje još tri dodatna stupa, a uskoro će krenuti i postavljanje lampi i sijalica te će iste biti puštene u funkciju.

Osigurali smo dvoje male golove kao i jedne veće dimenzija (3x2).

 Deseti i najzahtjevniji projekt bit će postavljanje plastične stolarije na naš dom gdje bi isti dobio savršenu sliku svega urađenog tijekom posljednih nekoliko mjeseci. Ovaj projekt vrijedan je preko 9500 KM, a uprava na čelu sa predsjednikom Ivanom Raičem te gospodinom Božom Perijom trenutno je u razgovorima sa jednim od sponzora koji će realizirati mjerenje, izradu i postavljanje otvora.

O ovome ćemo sve naše navijače i simpatizere pravovremeno obavjestiti kada se postigne konačni dogovor.

Ako smo koga zaboravili objaviti, a na bilo koji način je pomogao molimo ga da nam se obrati u inbox kako bih korigirali i nadopunili svrhu pomoći. Hvala!!!

 Još jednom Uprava kluba se zahvaljuje svim donatorima kao i dobrim ljudima koji su pomogli na bilo koji način i na bilo kojoj donaciji, a posebna zahvala Općini Kupres na čelu sa načelnikom gospodinom Zdravkom Miočem koji je neizmjerna podrška kroz sve projekte i rad kluba.

Mi nastavljamo i dalje sa radom, a do tada pratite naš rad kao i rad naše stranice.

S poštovanjem, Uprava HNK Kupres '97.

Autor teksta: M.V.


s1.jpgs2.jpgs3.jpgs4.jpgs5.jpgs6.jpgs7.jpgs8.jpg

 

Slika bannera nedostaje