Obuka nastavnika u osnovnim školama u Hercegbosanskoj županiji za primjenu Programa sekundarne prevencije

 

16.10.20 10:42 Vijesti

U četvrtak, 15. listopada 2020. godine, počela je obuka nastavnika u osnovnim školama o primjeni Programa sekundarne prevencije.

U okviru realizacije „Programa sekundarne prevencije fokusiranog na identifikaciju i zaštitu djece od čimbenika rizika u osnovnim školama Unsko-sanske i Hercegbosanske županije“, jučer je počela obuka nastavnog kadra i stručnih službi škola.

Edukacija za nastavni kadar i školske stručne službe iz osnovnih škola biti će održane s ciljem uvođenja programa sekundarne prevencije i razmjene znanja i vještina potrebnih za učinkovitu identifikaciju i pružanje podrške djeci u riziku.

Obučeni školski nastavni kadar i predstavnici stručnih službi škola biti će zaduženi za daljnje prezentacije programa sekundarne prevencije roditeljima svojih učenika tijekom sastanaka roditelja i nastavnog kadra.

Edukaciju će izvoditi dva člana tima za podršku, a blisko će ih nadgledati jedan predstavnik tima za superviziju i predstavnik Genesis Project-a.

Tijekom listopada planirana su ukupno 23 treninga u 23 škole, od čega se 20 treninga održava u osnovnim školama Unsko-sanske, a tri u Hercegbosanskoj županiji. Kako bi se ispoštovale sve propisane higijensko-epidemiološke mjere na svakom treningu će sudjelovati po 25 nastavnika i predstavnika stručnih službi škola.

U studenom i prosincu treninzi će biti održani i u ostalim školama.

Podsjećamo, od početka realizacije Programa sekundarne prevencije održane su prezentacije resornim županijskim ministarstvima, ravnateljima škola, realizirana je obuka trenera i supervizora, te da je na izradi podzakonskih akata počela raditi županijska istraživačka skupina u Hercegbosanskoj županiji.

Program sekundarne prevencije, u školama Unsko-sanske i Hercegbosanske županije, provodi humanitarna organizacija „Genesis Project“, kao tehnički partner UNICEF-a Bosne i Hercegovine, a projekt se realizira pod pokroviteljstvom švedske vlade.

genesis.png


 

Slika bannera nedostaje