Održana peta sjednica Vlade Hercegbosanske županije

 

18.02.21 14:14 Vijesti

Na početku današnje sjednice Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je i donijela Odluku o transferu sredstava Agenciji za privatizaciju HBŽ za razdoblje siječanj-ožujak 2021. godine u iznosu od 60.000,00 KM.

Primljeno je k znanju Izvješće o realizaciji programa utroška sredstava „Potpora-besplatni udžbenici“ i Izvješće o realizaciji programa utroška sredstava „Potpora stipendiranja studenata“ utvrđenih Rebalansom Proračuna HBŽ za 2020. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Vlada je donijela Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Tima za sprečavanje korupcije u Hercegbosanskoj županiji. Za predsjednika Tima imenovan je Željko Papak, a za članove Ivica Stanić, Igor Mihaljević, Adis Čoban i Jozo Kuna.

Jednoglasno je donijeta Odluka kojom se ministru rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, Momčilu Bajiću daje ovlaštenje za potpisivanje Sporazuma o produljenju roka važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika doktora medicine i stomatologije i potpisivanje Sporazuma o produljenju roka važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na području HBŽ do 31. prosinca 2021. godine.

Vlada je donijela Odluku o plaćanju članarine Hercegbosanske županije za članstvo u Institutu Regija Europe (IRE) za 2020. i 2021. godinu, sa godišnjom članarinom u iznosu od 600 EUR-a, ukupno 1.200 EUR-a.

U dijelu sjednice razmatran je i radni materijal izrade Strategije razvoja Hercegbosanske županije (2021.-2027.) kojeg je Vlada primila k znanju.

Donesena je Odluka o davanju ovlasti predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoU) između Vlade Hercegbosanske županije i Programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP).

IMG_0551_v.jpg

 

Slika bannera nedostaje