Pronađena dvojica nestalih dječaka u šumi kod Livna

 

13.02.17 16:09 Vijesti

Naime, dvojica dječaka, K.D. i T.D., prethodno uzimaju psa i oko 13 sati kreću prema šumi iznad svog sela s namjerom da prošetaju, lagano obučeni, po lijepom, sunčanom, prohladnom danu.

Kako je potvrđeno Pogledu.ba, oko 16.30 sati. zabrinuta majka jednog od dječaka poziva na mobitel i on se javlja i kaže da nisu daleko i da idu prema kući. Međutim, kako je padao mrak, njih još nema, niti se javljaju na mobitele, zabrinuti roditelji počinju pozivati pomoć policije i GSS-a. Otac jednog dječaka kreće tražiti ih s kolegom lovcem prema šumi.

Pročelnik HGSS HBŽ Marino Vidović pokreće brzu potragu u koordinaciji sa specijalcima koji izlaze na teren s vozilima i uključenom rotacijom pokušavajući privući pažnju nestalih, GSS HBŽ kreće na teren. Sve se odigrava brzo jer je bilo jako zabrinjavajuće što se ni jedan dječak niti dostupan.

- Nakon kraćeg vremena dječaci koji su tumarali po mraku i lutali prema hrvatskom području, uspiju se vratiti u mrežu domaćeg mobilnog operatera i javljaju se da su izbili na neku cestu. Dobivaju upute od GSS-a BiH da ne silaze s ceste i polako se kreću prema dolje i čuvaju bateriju u mobitelima. Nakon kraćeg vremena specijalna policija svojim vozilom pronalazi dječake žive i zdrave i prevozi ih kućama. Još jedan dobar primjer brze reakcije i dobre suradnje i koordinacije između nevladinih i vladinih organizacija kojima ovo nije prvi put da djeluju zajedno na terenu, brzo i efikasno- navode iz GSS-a BiH.


 

Slika bannera nedostaje