Razgovor s Tomislavom Vrdoljakom konzulom RH u Livnu o glasačkom procesu za predsjedničke izbore

 


Vlada Republike Hrvatske je 14. studenog 2019. donijela Odluku o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske koji će se održati u nedjelju 22. prosinca 2019. godine.

U Bosni i Hercegovini izbori će se održati u nedjelju 22. prosinca 2019. u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava na ukupno četrdeset i četiri (44) biračka mjesta (Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Tuzla, Vitez i Livno)

Za birače sa područja Hercegbosanske županije biti će otvorena četiri (4) biračka mjesta unutar osnovne škole: „Ivan Goran Kovačić" (Župana Želimira 25, 80101 Livno).

Sukladno članku 57. Zakona o registru birača (NN 144/2012, 105/2015), HRVATSKI DRŽAVLJANI KOJI NEMAJU PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ i nemaju izdanu osobnu iskaznicu s inozemnom adresom, a nisu se aktivno registrirali MOGU NA DAN ODRŽAVANJA IZBORA OSTVARITI SVOJE PRAVO GLASOVANJA TEMELJEM POTVRDE koju će na dan izbora u prostorijama osnovne škole „Ivan Goran Kovačić" izdavati ovlašteni djelatnici Konzulata Republike Hrvatske u Livnu.


Razgovor s Tomislavom Vrdoljakom konzulom RH u Livnu o glasačkom procesu za predsjedničke izbore, s kojim je razgovarao Josip Ivić - Rašo

razgovorkonzul_tomislav.jpg

 

Slika bannera nedostaje