Skupština HBŽ: I dalje nema Vlade, ali ima mandatara

 

30.05.12 21:57 Vijesti

Skupština Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj održanoj izvanrednoj sjednici u Tomislavgradu donijela je Odluku o imenovanju Nediljka Rimca kandidatom za predsjednika Vlade HBŽ-a.

Slijedom točaka dnevnog reda na današnjoj izvanrednoj sjednici, zastupnici Skupštine HBŽ-a donijeli su Odluku o razrješenju dosadašnjeg predsjednika i ministara u Vladi Hercegbosanske županije te su imenovali dosadašnjeg predsjednika Nediljka Rimca iz HDZ 1990 kandidatom nove vlade.

Ovim imenovanjem, zastupnici Skupštine ove županije dali su mu vremenski rok od dvadeset i jedan dan da dostavi imena kandidata za nove ministre, nakon čega će se održati nova sjednica ovog saziva Skupštine gdje će se odlučiti o potvrđivanju nove vlade HBŽ-a.

Također su zastupnici Skupštine HBŽ-a koju je danas predvodio predsjedatelj Jasenko Tufekčić ,uz raspravu o zakonskom uporištu izglasali Odluku o privremenom financiranju Hercegbosanske županije za period od 01. travnja do 30. lipnja 2012. godine.

Uz nazočnost djelatnika MUP-a današnjoj sjednici i njihovo negodovanje zbog neisplaćenih plaća , na prijedlog zastupnika Josipa Perića iz HSP-a BiH usvojen je zaključak na Skupštini kojim se daju ovlasti pomoćnicima ministara u provedbi spomenute Odluke o privremenom financiranju.

Najavljena točka dnevnog reda o potvrđivanju kandidata za predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Skupštine na prijedlog zastupnika odgođena je do idućeg saziva Skupštine Hercegbosanske županije, priopćeno je sa današnje sjednice zakonodavnog tijela ove županije.

Dnevnik.ba / Foto: Tomislavcity.com

 

Slika bannera nedostaje