Sufinanciranje troškova prijevoza učenika za školsku godinu 2017/18

 

29.09.17 13:57 Obavijesti


Dana 12.listopada 2016. godine, Općinsko vijeće Kupres donijelo je Odluku o prijevozu i subvencioniranju troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola sa prostora općine Kupres, te se na temelju te Odluke donosi obavijest da će Općina Kupres i u školskoj 2017/2018 godini u određenom iznosu snositi troškove prijevoza učenika osnovne i srednje škole.


1) Za učenike osnovne škole koji nisu obuhvaćeni organiziranim prijevozom i nisu u mogućnosti koristiti usluge ugovorenog prijevoza, nadležna općinska služba će donijeti rješenja o visini troškova prijevoza učenika u visini od 15% cijene litre benzina koje koristi po prijeđenom kilometru na odobrenoj relaciji. Ovo pravo ostvaruju roditelji djece, njihovi staratelji ili skrbnici podnošenjem zahtjeva nadležnoj službi, a uz zahtjev su dužni priložiti i slijedeće dokaze:
-potvrdu osnovne škole u koju je učenik upisan
-potvrdu o prebivalištu roditelja, staratelja ili skrbnika
-točnu udaljenost od kuće do škole
-broj bankovnog računa na koji će se uplatiti utvrđeni iznos naknade


2) Za učenike srednje škole, koji imaju prebivalište na prostoru općine Kupres, a čije je mjesto stanovanja udaljeno od mjesta školovanja više od četiri kilometra, općina Kupres će u suradnji s Ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ sufinancirati troškove prijevoza u omjeru 50% : 50%. Za njihov prijevoz koristit će se unaprijed ugovoreni prijevoznik.


3) Za učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na prostoru općine Kupres, a pohađaju srednju školu na prostoru Hercegbosanske županije, bit će sufinancirani troškovi prijevoza u omjeru 30% općina Kupres, 30% Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ i 40% roditelji, s tim da učenici koji putuju podnesu dokaz o kupljenoj mjesečnoj karti nadležnoj općinskoj Službi za društvene djelatnosti.

Realizacija sredstava vrši se na način da učenici koji putuju, podnesu dokaz o kupljenoj mjesečnoj karti nadležnoj općinskoj službi koja će po provedenoj proceduri donijeti rješenje o visini subvencioniranja troškova prijevoza.


Zahtjeve za sufinanciranje troškova prijevoza možete pronaći na https://opcinakupres.ba/component/content/article/1-latest-news/346-sufinanciranje-troskova-prijevoza-ucenika-za-skolsku-godinu-201718


 

Slika bannera nedostaje