U BiH sutra Dan žalosti zbog tragedije u Posušju, Vlada FBiH Danom žalosti proglasila 4. siječanj

 


Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH, navodi se u priopćenju Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj 198. hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 4.siječnja 2021. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom tragedije u mjestu Tribistovo u Općini Posušje, u kojoj je u novogodišnjoj noći ugašeno osam mladih života.

- Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH. Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH. Medijske kuće na teritoriji FBiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, istaknuli su iz Vlade FBiH.

Nakon vijesti o smrti osam mladih osoba u Tribistovu kod Posušja, koja je zavila u crno cijelu BiH prvog dana nove godine, održana je i vanredna telefonska sjednica Vijeća ministara BiH o proglašenju Dana žalosti.

Državni ministri su jednoglasno donijeli odluku o proglašenju Dana žalosti 2. siječnja (sutra) zbog smrti četiri djevojke i četiri mladića u novogodišnjoj noći, piše Klix.

8.jpg

 

Slika bannera nedostaje