U Kupresu u selu Odžak izbio je požar koji je zaprijetio obiteljskim kućama i širenju na šumski pojas našega Stožera

 

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA

OPĆINA KUPRES

OPĆINSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Broj: 04/6-40- 429-18 /20

Datum:21.03.2020 godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Dana 21.03.2020. godine na lokalitetu sela Odžak izbio je požar koji je zaprijetio obiteljskim kućama i širenju na šumski pojas našega Stožera.

Za gašenje požara angažiran je interventni vod Šumarije Kupres sa dir. Zoranom Lovrićem , DVD „Kupres“,djelatnici općine Kupres, pomoć pri gašenju su pružili i mještani naseljenog mjesta Odžaka. Požar je uz velike napore ugašen i spriječen je daljnji prodor vatre u šumski pojas. Sačuvane su obiteljske kuće, na požarištu su ostale snage“Šumarije Kupres“ kako ne bi došlo do ponovnog širenja istog.

Poštovani sugrađani!

Zašto ugrožavate vaše živote i svih ljudi koji moraju biti na požarištu u ovoj izvanrednoj situaciji ,kada su kretanja ograničena, kada moramo biti na određenoj udaljenosti jedni od drugih. Svi sudionici gašenja požara imaju obitelji, nemojte ih odvajati od njih zbog vašega nemara ,zbog vaše želje da vam bude čisto oko kuća i okućnica na način da će te zapaliti suhu travu i raslinje. Uozbiljimo se i prilagodimo situaciji u kojoj se nalazimo. Za sve počinitelje koji budu zatečeni na požarištu biti će primjenjene sve zakonske ovlasti na licu mjesta.Pomoćnik općinskog načelnika

Po ovlaštenju općinskog načelnika

broj :01/1-34-4-812/17

________________________

Miro Lovrić dipl.iurpozar1.jpgpozar2.jpgpozar3.jpg

 

Slika bannera nedostaje