Uspješno završeni 22. Dani planinara Planinarskog saveza Herceg-Bosne

 

23.08.18 15:13 Vijesti


Udruga planinara „Raduša“ iz Uskoplja/Gornjeg Vakufa proteklog vikenda bila je uspješan domaćin tradicionalnoj manifestaciji, 22. Danima planinara Planinarskog saveza Herceg-Bosne. Više stotina planinara iz 50 društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske uživalo je u upoznavanju ljepota planine Vranice, njenih vrhova Nadkrstaca i Ločike, ali i u odlično organiziranom druženju, športskim natjecanjima i drugim sadržajima.


"Dane planinara" službeno je otvorio predsjednik Planinarskog saveza Herceg-Bosne, Dragan Radeljić, a sudionike ove manifestacije pozdravila je i potpredsjednika Hrvatskog planinarskog saveza, Jadranka Čoklica.


Planinarima je posebno zanimljiva bila prezentacija uspona ekspedicije „Vlaji na Himalaji“, koja je upriličena kod planinarskog doma Radovina, na 1.485 m n/v. Dojmove s ove ekspedicije po prvi put su u Bosni i Hercegovini planinarima prenijeli članovi ekspedicije Stipe Božić i Vedran Mlikota.


Stipe Božić je, u pratnji tajnika UP „Raduša“, Stipe Žuljevića, upalio i logorsku vatru, a susreti su bili prigoda i za proslavu 92. rođendana Ivana Karačića, člana HPD „Prenj 1933.“ Mostar, inače najstarijeg sudionika ove manifestacije.


Priopćeno je iz Planinarskog saveza Herceg-Bosne.


vlaji.jpg


vrh_1.jpg

igre.jpg

logorska_vatra.jpg


dp1_1.jpg


dp2.jpg

 

Slika bannera nedostaje